Kampanja Lutrije BiH 'Ludi za LOTOM' osvojila zlato na regionalnoj konferenciji u Portorožu

0
Promotivni tekst
Kampanja Lutrije BiH 'Ludi za LOTOM' osvojila zlato na regionalnoj konferenciji u Portorožu
Foto: Lutrija BiH / Kampanja Lutrije BiH "Ludi za LOTOM" osvojila je zlatnu nagradu "Golden Sempler"

Kampanja Lutrije BiH "Ludi za LOTOM" osvojila je zlatnu nagradu "Golden Sempler" u kategoriji Najbolja upotreba podataka. Kampanja je realizovana je u saradnji sa marketinškom agencijom "MITA".

Ova kampanja se izdvaja po svojoj kreativnosti i strateškom pristupu u saradnji sa influenserima, donoseći Lutriji BiH ali i agenciji "MITA Group" prestižno priznanje.

Lutrija BiH posebno se zahvaljuje influenserima Ani Bavrci, Hani Hadžiavdagić, Kenanu Tahiroviću, Maji Topčagić, Adiju i Nesteri Bebanić koji su uložili mnogo energije i truda u realizaciji ovog projekta.

Kampanja "Ludi za LOTOM" bila je ambiciozan projekat koji je imao za cilj da poveže Lutriju BiH sa ciljnom grupom igrača koja većinu svog vremena provodi na internetu. Upravo iz tog razloga po prvi put u BiH su iskorišteni popularni influenseri kao nosioci kampanje, dok je sama kampanja primarno bila usmjerena na društevene mreže Facebook i Instagram. Veoma ih raduje i činjenica da su prva kompanija koja je iskoristila vlastite baze podataka za kreiranje same igre, ali i komunikacijske strategije za našu igru LOTO 6/39. Rezultati koje su ostvarili nakon provedene kampanje govore da su na vrijeme prepoznali važnost digitalnih kanala komunikacije i društvenih mreža, te da se budućnost oglašavanja nalazi upravo u digitalnoj sferi.

Internacionalni žiri uvaženih stručnjaka iz oblasti marketinga i oglašavanja je prepoznao trud Lutrije BiH i trud agencije MITA Group, kojoj se ovim putem također zahvaljuje, i dodijelio zlatnu nagradu GOLDEN SEMPLER kampanji "Ludi za LOTOM".

Priznanje koje je Lutrija BiH dobila predstavlja pokazatelj da prate sve relevantne trendove u oglašavanju, ali i predstavlja pravac u kojem će se kretati njihove dalje aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije