Hotel Ibis Styles Sarajevo svečano obilježio završetak izgradnje i adaptacije

Promotivni tekst
Hotel Ibis Styles Sarajevo svečano obilježio završetak izgradnje i adaptacije
Foto: ibis Styles / Hotel Ibis Styles

Ibis Styles, novi brand vodeće svjetske grupacije AccorHotels, sinoć je svečano obilježio završetak izgradnje i adaptacije hotela te u prisustvu velikog broja zvanica predstavio svoj unikatni enterijer.

Hotel je sa izgradnjom novog tornja krajem prošle godine već otvorio svoja vrata, a sada je, nakon završetka adaptacije kompletnog prostora, na raspolaganju gostima u svom punom kapacitetu - 181 soba, Spa centar, restoran i cafe, panoramski bar te kongresne dvorane za 800 osoba, što je jedan od najvećih konferencijskih kapaciteta u glavnom gradu BiH. Investitorska kompanija Tareq Hospitality d.o.o. je u ovaj projekat usmjerila oko 30 miliona KM, na izvođenju su angažovane domaće kompanije te je otvoreno 30 novih radnih mjesta. 

Zvanicama se na svečanosti obratio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, izrazivši zadovoljstvo što će ova investicija dati pozitivan zamah ekonomiji sarajevske regije, te dodao da će ova Općina nastaviti davati vrlo aktivnu podršku projektima poput ovoga. 

Irek Weglowski, potpredsjednik Uprave Orbis grupe, partnera Accor grupacije za Istočnu i Jugoistočnu Evropu, naglasio je opredijeljenost ove grupacije da nastavi ekspanziju i jačanje liderske pozicije u BiH i regiji.  

“Imate bogato historijsko naslijeđe, netaknute prirodne ljepote i fascinantnu kulturu – sve to Bosnu i Hercegovinu čini jednom od najinteresantnijih destinacija u Jugoistočnoj  Evropi”, rekao je Weglowski.

Ibis Styles je jedan od ekonomskih brendova Accor grupacije, čiji su hotelski brendovi zastupljeni kroz  4.800 hotela u 100 zemalja svijeta. Ibis Styles je prepoznatljiv po tome što svaki hotel ima jedinstvenu temu dizajna. Tako je dizajn ibis Styles u Sarajevu nadahnut različitostima i duhom grada u kojem se nalazi, te njegovom tradicijom zimskog sporta. 

Zvanice su na svečanosti imale priliku obići maštovit i razigran enterijer hotela koji spaja tradicionalne bosanske motive i moderan industrijski dizajn u jednu harmoničnu cjelinu, prožetu dosjetljivim simbolima zimskog sporta i Olimpijskih igara 1984. Ovu temu je pratio i sinoćnji događaj na kojem je ibis Styles svojim gostima dočarao sarajevski spoj kontrasta – od „crvenog tepiha“ od bosanskih ćilima sa neonskim dekorom, hostesa u kombinaciji starih sarajevskih nošnji i modernih haljina, dekoracije i poklona od ručno izrađenih bakrenih suvenira sa Baščaršije pa do zabavnog programa gdje je sevdalinka u jazz obradi susrela neonski plesni performans.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije