Ulaganja / Globalna investicijska kompanija dolazi na Sarajevo Business Forum

07. 04. 2019. u 18:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Abdul Rahman Al Zamil, prvi čovjek Al Zamil Group Holding Company i bivši predsjednik Privredne komore Saudijske Arabije, najavio je svoj dolazak na deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum 2019, koji se provodi u organizaciji BBI Banke a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćila je BBI Banka.

Kao jedna od vodećih globalnih investicijskih kompanija, Zamil Group Holding je prepoznala privredni potencijal Bosne i Hercegovine, te iskazala svoj interes da proširi svoje poslovanje na ovim prostorima.

Ova kompanija ima izuzetno širok spektar poslovanja u mnogim sektorima, te zapošljava preko 21.000 radnika u preko 60 zemalja svijeta.

Pored razvoja novih tehnologija za klima uređaje, posluje između ostalog i u sektoru proizvodnje plastike, metala i boja, a glavni fokus joj je usmjeren na građevinarstvo i industrijsko investiranje.

Kao pionir u mnogim poslovnim poduhvatima i jedan od lidera privredne zajednice u Kraljevini Saudijske Arabije, Zamil Group Holding Company već 90 godina bilježi izuzetne rezultate, te je uvijek u potražnji za novim poslovnim prilikama.

Neki od najznačajnijih klijenata Zamil Group Holdinga su Siemens, Hyundai Engineering & Construction, Aluminium Bahrain Co. (ALBA) i Mitsubishi Heavy Industry Ltd.

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će biti održan u Sarajevu od 17. do 19. aprila će pored Zamil Group Holdinga ugostiti i veliki broj drugih stranih i domaćih investitora, te pruža jedinstvenu priliku domaćim privrednicima da predstave svoje poslovne projekte, navodi se u saopćenju.

NEMA KOMENTARA