Hifa Petrol preuzela četiri benzinske pumpe, osigurano 20 novih radnih mjesta

Radiosarajevo.ba
Hifa Petrol preuzela četiri benzinske pumpe, osigurano 20 novih radnih mjesta
Foto: Hifa Petrol / Ilustracija
Najuspješnija naftna kompanija u Bosni i Hercegovini, Hifa Petrol, koja je u 2018. investirala preko 10 miliona konvertibilnih maraka, započela je 2019. godinu novim investicijama, odnosno širenjem svoje maloprodajne mreže.

Hifa Petrol akvizirala je 4 benzinske pumpe u Busovači, Vitezu, Lašvi i Golubini kod Žepča i na taj način povećala broj svojih maloprodajnih objekata na 36. Navedene pumpe su bile u vlasništvu firme Čago Petrol.

Ovom akvizicijom Hifa Petrol je značajno proširila svoju zastupljenost na području Srednje Bosne.

Akvizirane benzinske pumpe će biti rekonstruisane u skladu sa najnovijim svjetskim i ekološkim standardima te rebrendirane novim korporativnim bojama – crna, bijela i crvena.

"Mi u kompaniji Hifa Petrol nastavljamo zacrtani put u širenju i unapređenju svih segmenata poslovanja prateći svjetske i evropske standarde kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta usluga kako bi odgovorili na potrebe naših kupaca", izjavio je vlasnik i direktor Hajrudin Ahmetlić.

U sastavu akviziranih Hifa Petrol benzinskih pumpi pored visokokvalitetnih HPLUS EURO 6 goriva vrhunskih perfomansi, nalazit će se brendirana trgovina "HP SHOP" sa vlastitom linijom motornih ulja HG Line i širokim asortimanom robe po veoma povoljnim cijenama. Pored toga nudit će zamjenu novca u svim valutama u HP mjenjačnici koja se također nalazi u sklopu benzinskih pumpi.

HPLUS EURO 6 goriva, razvijena u saradnji sa svjetski renomiranom korporacijom - liderom u tehnologiji aditiva, su visokokvalitetna goriva posljednje generacije koja donose vrhunske performanse i poboljšanu ekonomičnost vozilima, smanjuju potrošnju goriva do 4%, pojačavaju snagu motora, smanjuju zvuk rada motora, produžuju radni vijek motora, te dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova i doprinose zaštiti životne sredine.

Na svim Hifa Petrol benzinskim pumpama članovima BIHAMK-a omogućen je popust od 0.05KM po litri goriva.

Ovom akvizicijom će biti obezbjeđeno 20 novih radnih mjesta čime će se broj uposlenih u kompaniji Hifa Petrol povećati na preko 390.

"Kao što smo ranije najavili, nastavljamo sa ulaganjima u nove projekte i u ovoj godini", poručili su iz kompanije Hifa Petrol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije