Hifa Oil za dvije godine povećala broj zaposlenih za 70 posto

Radiosarajevo.ba
Hifa Oil za dvije godine povećala broj zaposlenih za 70 posto
Foto: HIFA Oil / Hifa Oil: Krajem 2018 zapošljavali 467 radnika
Hifa Oil Grupacija povećala je broj zaposlenih u protekloj 2018. godini za 33 posto u odnosu na 2017. godinu.

Kompanija je zaključno s prošlom godinom zapošljavala 467 radnika, dok je krajem 2017. imala na evidenciji 351 zaposlenih.

“Snažan investicijski ciklus, a koji se mjeri u desetinama miliona konvertibilnih maraka, rezultirao je otvaranjem 116 novih radnih mjesta u prošloj godini. Riječ je u najvećem broju o mladim i stručnim kadrovima, koji su prošli obuku, seminare, ali i certfikaciju za rad s EUFOR-om, kao i rad na aerodromima i u maloprodaji. Ako bismo uzeli u obzir period od posljednje dvije godine, porast broja zaposlenih je znatno veći. Od početka 2017. do kraja 2018. godine Hifa Oil Grupacija imala je 275 novozaposlenih, što čini skok od čak 70 posto”, izjavio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.

Prosjek starosti u administraciji i menadžmentu kompanije je od 26 do 35 godina i oni čine više od 40 posto zaposlenih u tom sektoru, a 50 posto ih je s visokom stručnom spremom.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH s 20 posto udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona.

Osim kompanije Hifa Oil u sastavu Grupacije nalaze se kompanije kćerke Euro Roal, Euro Metali, Euro Stil, Euro Power, Petrobit, Bitrol Slovenija, te njemački LB.Profile GmbH.

Hifa Oil je prva domaća naftna kompanija koja sa otvaranjem benzinske pumpe u Podgorici uskoro ulazi na inozemno tržište sa svojom maloprodajom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije