Investicija od dva miliona KM: Euro - metali grade novu industrijsku halu

Radiosarajevo.ba
Investicija od dva miliona KM: Euro - metali grade novu industrijsku halu
Foto: Arhiv / Euro - metali u Doboj Jugu
Kompanija Euro – metali gradi novu industrijsku halu u Doboj Jugu ukupne površine 5.500 kvadrata, saopćeno je iz ove kompanije.

Završetak radova planiran je u oktobru 2018. godine, a vrijednost investicije u sam objekat iznosi oko Dva miliona maraka.

Kao što je početkom godine i najavljeno, Euro – metali nastavljaju svoj investicioni ciklus i u ovoj godini.

Gradnja novog objekta uslijedila je nakon prošlogodišnje kupovine slovenačkog Mersteela u BiH, te instaliranja novih mašina za obradu metala u prvoj polovini ove godine.

Jedan dio objekta je planiran kao skladišni prostor, dok će drugi dio biti namijenjen za instaliranje dodatnih savremenih strojeva za obradu metala, čime će se zaokružiti investicije u ovaj novi segment poslovanja.

“Uvjereni smo da će ova investicija učvrstiti našu lidersku poziciju na tržištu. Naš cilj je podići razinu usluge prema kupcima na jedan mnogo viši nivo, odnosno omogućiti im da oni biraju stepen obrade metala koji kupuju kod nas. U današnjem dinamičnom okruženju, kada veliki dio naših kupaca radi za kompanije sa Zapada, rokovi izrade su jako bitni i često presudni za dobijanje nekog projekta. Mi u Euro – metalima smo prepoznali izazove s kojima se susreću naši kupci. Iz tog razloga smo spremni ići korak dalje u lancu snadbijevanja, i na taj način našim kupcima ostaviti više prostora i resursa da se svi oni mogu još kvalitetnije baviti svojim osnovnim biznisom”, rekao je direktor kompanije Jasmin Subašić.

Euro – metali d.o.o. Doboj Jug je kompanija “kćerka” Hifa Oil.

Euro – metali su vodeći distributer proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH, a osnovu asortimana čine: limovi, cijevi, šipkasti čelik (kvadratni, okrugli, plosni), nosači, ugaoni profili, „specijalni čelik“, itd.

Trenutno posluju na tri prodajna mjesta: Doboj Jug sa sjedištem i centralnim skladištem, Sarajevo – Rajlovac i Mostar, dodaje se u saopćenju.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije