Hifa – Oil d.o.o. Tešanj: 20 godina energije koja pokreće

Promotivni tekst
Hifa – Oil  d.o.o. Tešanj: 20 godina energije koja pokreće
Promo / Hifa – Oil d.o.o. Tešanj jubilarnih 20 godina postojanja

Putujte s nama kroz vrijeme i osjetite 20 godina energije koja pokreće.

Hifa – Oil d.o.o. Tešanj je 17. januara u krugu najbližih saradnika i partnera obilježila . Kompanija koja je zahvaljujući jasnoj i realiziranoj poslovnoj viziji prepoznatljiva kao najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini.

Hifa – Oil je osnovana 2002. godine u Tešnju, malom bosanskohercegovačkom gradu u kojem je razvijen pobjednički duh i mentalitet.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Kroz višedecenijsko poslovanje kompanija se suočavala sa mnogobrojnim izazovima težeći ka pronalaženju najboljih i najbržih rješenja u datom momentu.

Upravo ti izazovi su ojačali kompaniju da postane ono što danas na tržištu važi: lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini i regiji.

Tokom 20 godina iskustva i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa preko 2500 partnera u naftnoj i drugim branšama.

hifa_promo.jpg - undefined

Od male porodične kompanije, ali sa jasnom vizijom, postignuto je mnogo toga:

- Izlazak kompanije na 10 evropskih tržišta i učešće u distribuciji i uspostavi saradnje sa partnerima na najvećim infrastrukturnim projektima u regionu;

- Hifa – Oil je za 20 godina postojanja kroz investicione cikluse plasirala preko 100.000 miliona KM;

- Preko 35 miliona litara skladišnih kapaciteta za avio goriva, mazute, kao i standardna goriva čime se daje doprinos energetskoj stabilnosti unutar države(TE Zenica, TE Prijedor, TE Vogošća, TE aerodrom Sarajevo);

- Preko 250 voznih jedinica ;
- Snabdjevanje NATO snaga BiH kao strateškog partnera;
- Snabdjevanje EUFOR-a;
- Ukazano povjerenje od svjetskih avio kompanija, a ujedno i naših partnera -Lufthansa, Turkish Airlines, Fly Dubai, Wizz Air;
- Preko 800 uposlenih unutar Grupacije Hifa – Oil;

- Formiranje Hifa Oil Holding u čijem su sastavu: Hifa - Oil, Euro - Metali, Euro - Roal, Euro - Stil, Hifa - Oil CG, Bitrol Slovenija, Lb Profile GMBH, Lb Profile BiH, Bowido NL, Bowido Doboj Jug, Hit Design, Euro Fly, Solution Hub, Euro - Roal HR, Euro - Metali i Euro - Roal CG;

- Razvijanje maloprodaje u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori;
- Uvođenje brenda premium goriva ISOMAX razvijenog u saradnji sa četvrtim najvećim proizvođačem u svijetu, francuskom naftnom kompanijom TOTAL;

- Organizovanje Hifa – Oil Leadership School kao dugoročnog projekta u saradnji sa visokoobrazovnim institucijama u BiH i kontinuiran proces zapošljavanja visokoobrazovnog i mladog kadra;

strana_trzista.jpg - undefined

Snaga kompanije i sada već druge najveće Grupacije u Bosni i Hercegovini se više ne odražava kroz broj voznih jedinica, te količinu naftnih derivata koji mogu biti uskladišteni, broju benzinskih pumpi i ostalih pozitivnih poslovnih rezultata.

Snaga Grupacije se odražava u njenom kadrovskom potencijalu i izgrađenom poslovno-profesionalnom odnosu uposlenika Hifa – Oil.

Već 20 godina se gradi poslovna priča po državama regiona, prenoseći pozitivan glas ozbiljnih poslodavaca i poslovnih partnera.

Shodno tome, stečen je status velikih poreskih obveznika koji uredno plaćaju sve svoje obaveze u i van BiH. Hifa – Oil sa kćerkama kompanijama samo u BiH je u prošloj godini uplatila 93,6 miliona maraka obaveza državi po raznim osnovama.

Hifa – Oil pomjera granice u svim elementima, pa i u segmentu avio saobraćaja, gdje se kroz kontinuiranu isporuku, sigurne i višestruke izvore snabdjevanja, značajne skladišne, logističke i ljudske resurse daje doprinos turizmu i privredi Bosne i Hercegovine.

I više nego značajna je i uloga poslovnih partnera koji su vjerujući u rad kompanije od samog početka pomogli ostvarenju cilja prema kojem je Hifa – Oil težila, a to je biti siguran i pouzdan partner.

Također, Hifa – Oil vidi i realizuje svoju ulogu društveno-odgovorne kompanije u mnogim humanim pričama.

I tu nije, niti može biti kraj za one koji nas trebaju. Ako pogledate izbliza, svaki primjećeni uspjeh gradio se godinama.

Uz pravi tim saradnika vođenih pravim liderima, gdje će svi zajedno ne samo raditi posao, već ga i živjeti, kompanije su stepenicu bliže svojim snovima.

“Sve je moguće kada želite. Uvijek ima energije koju ne izvučemo iz sebe.” (Izudin Ahmetlić)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije