Lactalis BH/ Dukat Lagano jutro tekući jogurt bez laktoze za laganu probavu

03. 10. 2019. u 12:46:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Volite jogurt i ostale mliječne proizvode ali kada prolazite pored frižidera u trgovinama okrećete glavu?! Intolerantni ste na laktozu i ne pronalazite proizvode koji vam neće stvarati stomačne tegobe?! Više ne morate.

Naime, kako bi i osobe intolerantne na laktozu – prirodni mliječni šećer i dalje imale priliku uživati u svojim omiljenim mliječim okusima pobrinula se kompanija Lactalis BH, koja širi paletu prozivoda bez laktoze.

Tako nakon bezlaktoznog mlijeka Dukat lagano jutro sa 1,5% mliječne masti na tržište uvodi i Dukat Lagano jutro jogurt sa 1,6% mliječne masti.

Lako probavljiv tekući jogurt, u kojem je laktoza već razgrađena na jednostavnije šećere, glukozu i galaktozu, sadrži jogurtne kulture i visokovrijedne hranjive tvari, poput kalcija, vitamina D i bjelančevina.  

Praktičan za jednostavnu konzumaciju, uz bilo koje jelo ili pak kao osvježenje u hodu ili van kuće, osobama koje pate od intolerancije, garantuje laganu probavu, bez grčeva i nadutosti.

I zato svima koji su intolerantni na laktozu i do sada su u trgovinama nezainteresovano prolazili pored frižidera, iz Lactalisa BH poručuju da prilikom naredne kupovine obrate pažnju, jer linija proizvoda Dukat Lagano jutro nudi nove visokokvalitetne mliječne proizvode u kojima bezbrižno mogu uživati u omiljenim okusima i benefitima koje svakodnevna konzumacija mlijeka osigurava.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA