Donat predstavlja zašto je briga o probavi važna

0
Promotivni tekst
Donat predstavlja zašto je briga o probavi važna
Foto: Saopćenje / Donat voda

Donat je u Sarajevu predstavio besplatni program "Za 6 dana do bolje probave" koji je razvijen u saradnji s nutricionistima i predstavlja cjeloviti pristup u svrhu djelotvornog regulisanja probave.

Na događaju su se obratile Lea Norčič, stariji voditelj razvoja robne marke Donat, nutricionistica dr. sc. Marizela Šabanović, te voditeljica razvoja novih proizvoda i medicinskog marketinga i autorica programa, nutricionistica mr. sc. Kristina Aralica Tušak.

Naglašena je važnost brige o urednoj probavi i promocije zdravih životnih navika što je u današnjem modernom dobu od velikog značaja.

Zdravlje je ono najvrjednije što imamo, a najlakši put do zdravlja je prevencija koja uključuje i svakodnevnu brigu o probavi. Kroz probavne procese organizam dobija svu energiju i hranjive tvari potrebne za život, pa se u tome i ogleda važnost probave. Pored toga, naučnici smatraju da probavni sistem djeluje i kao neka vrsta  komunikacijskog centra do i od mozga, te da funkcionira kao jedna od prvih linija odbrane u borbi protiv bolesti.

Oko 80 posto stanica imunog sistema upravo se nalazi u crijevima, pa su tako ona naš najveći imunološki organ. Upravo zbog svega toga, briga o probavi temelj je za dobrobit cjelokupnog organizma, te za mentalno zdravlje kao i dobro raspoloženje.

Kako osigurati urednu probavu?

Odgovor leži u prirodi! Prirodna mineralna voda Donat koja izvire u Rogaškoj Slatini, u Sloveniji, već više od 450 godina se primjenjuje za liječenje poteškoća s probavnim traktom i metaboličkim disfunkcijama.

Donat voda
Foto: Saopćenje: Donat voda

Donat se u odnosu na druge slične proizvode dosta razlikuje po svom djelovanju i specifičnom - čisto prirodnom, unikatnom sastavu. Donat sadrži jedinstvenu kombinaciju minerala i mineralnih soli, te svaki od njih ima određenu funkciju u našem tijelu. Magnezij, kalcij, hidrogen karbonati, sulfati, natrij i hlor u ovoj kombinaciji imaju brojne benefite za ljudsko tijelo. Donat može biti velika svakodnevna pomoć u rješavanju određenih tegoba, poput zatvora i žgaravice, ali i u prevenciji različitih tegoba probavnog sistema. Moramo imati na umu da probava ima jako široko značenje, te svi dijelovi probavnog sistema moraju sarađivati i pravilno funkcionirati, stoga je tu Donat koji blagotvorno djeluje na različite dijelove probavnog sistema pa se tako uz pravilnu prehranu i zdrav način života brinemo za zdravlje probavnog sistema u cjelini.

Dr. sc. nutricionizma, Marizela Šabanaović ističe: "Donat je jedina prirodna mineralna voda koja ima naučno dokazane učinke na probavu. Upravo zato preporučujem Donat jer donosi pravu riznicu minerala. Karakterističan i jedinstven sastav Donata dokazano pomaže probavu i time omogućava redovno pražnjenje crijeva koje u savremenom načinu života često nedostaje. Donat je odličan izbor i kod žgaravice jer na potpuno prirodan način neutralizira lučenje želučane kiseline. Donat pomaže i izlučivanje žuči pa je odličan kod otežane probave hrane. Donat preporučujem i kao prevenciju tj. potporu normalnom radu probavnog sistema, posebno osobama koje tokom dana nemaju ustaljeni bioritam, mnogo sjede ili pak ne stignu u poštivati principe pravilne prehrane."

Donat program "Za 6 dana do bolje probave"

Svaki dio našeg tijela, pa tako i probavni i imuni sistem bolje rade ako ih podržimo zdravim životnim navikama. Koliko je prevencija bitna govori istraživanje da u BiH oko 1000 ljudi godišnje umre od bolesti probavnog trakta. Zato je vrijeme da posvetimo značajnu pažnju zdravlju cjelokuponog organizma, a naročito zdravlju probavnog sistema, gdje Donat na prirodan način može biti od velike pomoći kroz posebno osmišljeni program "Za 6 dana do bolje probave".

Donat voda
Foto: Saopćenje: Donat event

Program koji je predstavljen i u BiH razvili su stručnjaci nutricionisti i predstavlja cjeloviti pristup koji će vam pomoći da za 6 dana djelotvorno regulišete svoju probavu i riješite se zatvora. Uključivanjem Donata u svoju životnu i prehrambenu rutinu kroz šestodnevni program donijet će blagodeti kako vašem tijelu, tako i općem stanju organizma.

Sastavni dio programa je priručnik koji sadrži hranjive i nutritivno izbalansirane jelovnike za 6 dana, opise preporučenih namirnica koje su dobre za vašu probavu, preporučene vježbe za stimulaciju probave. Osim toga, glavna karika programa je Donat pa su u priručniku i detaljne upute kako ga pravilno piti. Na program se možete besplatno prijaviti na: donat.com. Svi prijavljeni imaju i stručnu podršku unutar grupe na Facebook.

Donat event
Foto: Saopćenje: Donat event

Autorica programa "Za 6 dana do bolje prebave", nutricionistkinja mr. sc. Kristina Aralica Tušak, izjavila je: "Loša funkcija probavnog sistema, a pogotovo zatvor, vrlo često dovode do nepotrebnog zadržavanja štetnih tvari u tijelu, a otežana razgradnja hranjivih tvari smanjuje djelotvornost imunološkog sistema. Probavne tegobe mogu imati značajan uticaj na kvalitetu života i čak dovesti do smanjenja produktivnosti na poslu, do depresije i stanja anksioznosti. Zdravim životnim navikama i uravnoteženom prehranom možemo poduprijeti rad probavnog sistema, a time i doprinijeti cjelokupnom zdravlju. Osnovni cilj programa "Za 6 dana do bolje probave" je kroz uravnoteženu prehranu, protokol pijenja Donata i ciljanu tjelesnu aktivnost optimizirati rad probavnog sistema, ali i usvojiti zdrave životne navike."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije