Do kraja ove godine Sarajevo dobiva resort vrijedan 18 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Do kraja ove godine Sarajevo dobiva resort vrijedan 18 miliona KM
Izgradnja hotela MGalerry by Sofitel Forest Resort&Spa u Tarčinu kod Sarajeva teče planiranom dinamikom te bi investicija vrijedna 18 miliona KM trebala biti realizirana u predviđenom roku.

Ovaj resort, koji će nuditi usluge smještaja u 55 hotelskih soba, deset zasebnih vila, te usluge velikog wellness centra s bazenom i fitnesom, kao i najmodernije konferencijske dvorane, trebao bi biti otvoren u septembru 2017. godine.

Jedan od podizvođača radova na izgradnji ovog resorta je sarajevska firma ČIP Sistemi, koja je angažirana na poslovima slabe struje, u saradnji s kompanijom Securitas.

"To su radovi na poslovima ozvučenja hotela, vatrodojavni sistem s veoma zahtjevnim usklađivanjem s mašinskim instalacijama, zatim kontrola prolaza, videonadzor, te videointerfoni. Također, posebne efekte ozvučenja radimo direktno sa SEIC-om", kazali su iz firme ČIP Sistemi.

58a46098-629c-4286-a53b-1cb70a0a0a66-hotel-accor-1-previewOrg.jpg - Do kraja ove godine Sarajevo dobiva resort vrijedan 18 miliona KMInače, ovaj resort vlasništvo je jedne od najveće europske hotelske grupacije Accor Hotels, te je sigurno da će se ovim ugostiteljska ponuda glavnoga grada BiH podignuti na novi nivo.

Osim redovnih smještajnih kapaciteta, samo 15 minuta nadomak grada, svim gostima bit će dostupne i mnoge druge aktivnosti, kao što je dječiji park, jahanje konja, pješačenje i slično, što će gostima osigurati da uživaju u jednom holističkom doživljaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije