Daria Ler, direktorica ASA Instituta: Želimo da okupimo stručnjake, poduzetnike i mlade istraživače

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Vidjecemo

Nista rijeci, samo djela. Rezultati su bitni. Napokon ce krenuti zdravstveni turizam. Neka se domaci prosjecni ne nadaju da ce moci koristiti kapacitete ove bolnice. Bolje im je da redovno placaju zdravstveno i koriste drzavno zdravstvo.

Realno

Puno uspjeha vam želim

333

@Vidjecemo Hocemo, svi cemo je moci koristiti, jer ce uciniti apsolutno sve da se nakace na javni budzet. Ako ne, tim bolje. Ja se ipak ne bih npr. operisao negdje gdje ne postoji infrastruktura za kompleksnije zahvate i komplikacije, kao ni slozene intervencije kod imalo komplikovanijih pacijenata (sto je vecina ljudi, da se razumijemo, jer nikada nemas samo jedan zdravstveni problem). Nakon 40 godina neoliberalnog razaranja javnog dobra, postoje vec studije koje pokazuju da je bilo kakav aspekt privatnog zdravstva losiji od javnog (cijena usluga, uspjeh u lijecenju, stopa smrtnosti pacijenata, itd.), sto je i logicno, jer se privatno rukovodi iskljucivo profitom. E sad, to sto smo mi, a i mnogi drugi, dozvolili da nam prevaranti i korupcija razaraju javno zdravstvo....

/ Najnovije