Cazin: U novoj fabrici pločastog namještaja posao će dobiti 39 radnika

Radiosarajevo.ba
Cazin: U novoj fabrici pločastog namještaja posao će dobiti 39 radnika
Foto: RTV Cazin / Detalj sa potpisivanja ugovora

U kabinetu gradonačelnika Cazina potpisan ugovor o kuporodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac. Najavljena investicija vrijedna je 4 miliona eura, prenosi rtvcazin.ba.

Nakon potpisivanja ugovora o kupopordaji parcele površine oko 6.500 kvadrata stvoreni su uvijeti za izgradnju hale, odnosno prvog proizvodnog pogona u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Ugovor su potpisali prvi čovjek Grada Cazina, Nermin Ogrešević i predstavnik investitora iz Njemačke, Asmir Bajrić.

Najavljena je inveticija u vrijednosti od 4 miliona eura. Izgradnja i opremanje hale površine veće od 3.000 kvadratnih metara ne bi trebala trajati duže od 4 mjeseca, tako da proizvodnja pločastog namještaja, prema procjenama njemačkog investitora, počinje u augustu ove godine. Iako proizvodnja još nije počela, već su primljeni prvi radnici.

"Devet radnika se već stručno osposobljava u Njemačkoj, a uskoro će im se pridružiti njih isto toliko. U početku je predviđeno zapošljavanje ukupno 39 radnika. Za sedam godina je obezbjeđen plasman pločastog namještaja na italijansko tržište. Strani investitor planira proširenje proizvodnje", kaže Asmir Bajrić, predstavnik njemačkog investitora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije