Bosanska Gradiška: Pri kraju investicija od 20 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Bosanska Gradiška: Pri kraju investicija od 20 miliona eura
Foto: Moja Gradiška / Bosanska Gradiška: Pri kraju italijanska investicija

Gradonačelnik Bosanske Gradiške, Zoran Adžić, i direktor preduzeća "Ella textile", Francesco Ruffoli, obišli su prije nekoliko dana pogon ove firme koji se gradi u okviru Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.


Prema riječima Ruffolija, brojne pogodnosti privukle su italijansku tekstilnu kompaniju "Calzedoniu" da ulaže u izgradnju fabrike u Novoj Topoli, čija vrijednost investicije iznosi 20 miliona eura, piše portal Moja Gradiška.

"Prvi razlog je blizina naše fabrike u Varaždinu, također veoma je blizu graničnog prijelaza. Mnogo je i ljudi koji traže zaposlenje. Naravno naišli smo na podršku od Gradske uprave, koja nam je našla odlično zemljište“, naveo je Ruffoli.

Grad Bosanska Gradiška postaje prepoznatljiva sredina za realizaciju domaćih i stranih investicionih projekata, naveo je gradonačelnik Adžić.

"S ponosom mogu reći da Gradiška opravdava status koji je dobila sa BFC standardom. Želimo ne samo 'Calzedonia' da bude ovdje. Imamo već nekoliko kompanija koje rade i u kojima je zaposleno 200 radnika. Također, ovo će biti značajan podsticaj zapošljavanju na čitavom prostoru grada Gradiška, ali sigurno i impuls drugim privrednim subjektima", izjavio je Adžić.

Fabrika "Ella textile" u Novoj Topoli počela je sa izgradnjom prije godinu dana, a očekuje se da će jedan dio proizvodnje početi sa radom početkom jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije