Godišnjica / Brend Juicy slavi 20 uspješnih godina

23. 04. 2019. u 11:16:00 Promotivni tekst

Shares: 2

Stanić Beverages, kompanija koja posluje u sklopu Stanić Grupacije, obilježava 20 uspješnih godina jedne od najprodavanijih robnih marki sokova u Bosni i Hercegovini i lidera u regiji, brenda Juicy. Vrhunska kvaliteta, najbolji sastojci iz voća i omiljene kombinacije okusa zaslužni su što je upravo Juicy već 20 godina jedan od najtraženijih sokova u maloprodajnim i HoReCa kanalima.

Brend Juicy pokrenula je Jamnica d. d. 1999. godine, a 2013. godine Juicy postaje dio kompanije Stanić Beverages i doživljava snažan rast. Upravo u tom razdoblju otvara se nova tvornica za proizvodnju bezalkoholnih napitaka u Kreševu vrijedna 24 miliona konvertibilnih maraka, Juicy širi svoju ponudu proizvoda novim kategorijama te jača izvoznu strategiju.

Kada je Juicy počeo s proizvodnjom, ona je iznosila 2 miliona litara godišnje; danas se proizvodi preko 60 miliona litara Juicy sokova u dvjema tvornicama, što je ujedno doprinijelo značajnim mogućnostima širenja izvoza na nova tržišta. U trenutku kada je brend Juicy preuzela tvrtka Stanić Beverages, Juicy je bio prisutan u samo 7 država, dok je trenutno prisutan u čak 22 – 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jedna u Africi i jedna u Aziji.

U posljednje tri godine Juicy sokovi mogu se pronaći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u najluksuznijim restoranima, barovima i klubovima te u međunarodnom maloprodajnom lancu Carrefouru. Snažna izvozna strategija menadžmenta Stanić Beveragesa zaslužna je i za to što je Juicy u Njemačkoj jedini regionalni brend sokova prisutan u maloprodajnom lancu trgovina u sklopu Grupe Rewe. Promet od izvoza u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu veći je za 23 %, a ukupan je izvoz od preuzimanja brenda do danas narastao za 61 %.

Snažan iskorak u izvozu dio je strategije koja ima za cilj Juicy sokove pozicionirati kao svjetski poznat brend! Zahvaljujući snazi cjelokupne Stanić Grupacije, koja će ove godine imati promet veći od 800 miliona konvertibilnih maraka, i dalje ćemo kontinuirano ulagati u brend Juicy da bismo strateški širili poslovanje. Danas, zahvaljujući modernoj tehnologiji i otvorenim granicama, naše tržište više nije samo regija ili Europa, već cijeli svijet. U proteklih 20 godina proizvedeno je preko 500 miliona litara Juicy soka, vjerujem da ćemo u sljedećih 20 proizvesti i prodati barem deset puta više“, naglasio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Grupe Stanić.

O popularnosti brenda Juicy govore i podaci da su najprodavaniji okusi naranče i jabuke, a oba spadaju u 5 najprodavanijih na cijelom BiH tržištu voćnih sokova. Juicy 100% ananas također je najprodavaniji sok od ananasa u zemlji i regiji, a razlog je tome zasigurno i sirovina, točnije sočna pulpa ananasa iz Kostarike. Svakog sata u Bosni i Hercegovini se popije preko 11 000 litara soka, a svaki treći sok dolazi iz kompanije Stanić Beverages.

„Ponosni smo na odlične rezultate koje brend Juicy ostvaruje u sklopu Stanić Beveragesa. Možemo se pohvaliti i Kronesovom novom linijom za punjenje PET ambalaže u tvornici u Kreševu s kapacitetom od 100 miliona litara godišnje na kojoj se pune Juicy Fruits sokovi, a od nedavno i brend Sola. Dugogodišnje partnerstvo s Heinekenom, zahvaljujući kojem smo dobili licencu za punjenje brenda Sola, samo je još jedna potvrda visokih standarda kvalitete koje prepoznaju renomirane multinacionalne kompanije. Uz daljnja ulaganja, strateško vođenje kompanije i inzistiranje na najvišim standardima u svim segmentima poslovanja krećemo u novo desetljeće brenda Juicy“, izjavio je Zoran Mabić, predsjednik Uprave Stanić Beveragesa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA