Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja

0
Promotivni tekst
Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja
Foto: Bosnalijek / Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja

Najveći domaći proizvođač lijekova Bosnalijek podržao je ovogodišnji "Festival mentalnog zdravlja" koji se održava u periodu od 9. do 11. oktobra 2023. godine u Sarajevu.

Festival organizira Udruženje Menssana u saradnji sa JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo povodom obilježavanja 10. oktobra, Međunarodnog dana mentalnog zdravlja. U sklopu Festivala planirana je šetnja od ARIA Centra do Kamernog teatra 55, panel diskusija o mentalnom zdravlju, radionica o mentalnom zdravlju za srednjoškolce, kao i izvođenje pozorišne predstave Sin u režiji Dine Mustafića u Kamernom teatru 55.

"Svjetska zdravstvena organizacija definira zdravlje kao stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i nemoći. Stoga je jasno da nema zdravlja bez mentalnog zdravlja. Jedan od najvećih problema u očuvanju mentalnog zdravlja je strah od stigmatizacije koji je potrebno eliminirati.

Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja
Foto: Bosnalijek: Bosnalijek podržao održavanje Festivala mentalnog zdravlja

Kao kompanija koja je posvećena očuvanju ukupnog zdravlja, Bosnalijek podržava sve aktivnosti koje doprinose otklanjanju ovakvih strahova i očuvanju mentalnog zdravlja. Drago nam je što imamo priliku podržati Festival mentalnog zdravlja, koji predstavlja odličan način da se o ovom pitanju govori u javnosti, naročito sa mladim osobama koje su u fokusu ovogodišnjeg festivala", poručili su iz Bosnalijeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije