Više od 150 srednjoškolaca u martu posjetilo Bosnalijek

2
Promotivni tekst
Više od 150 srednjoškolaca u martu posjetilo Bosnalijek
Foto: Bosnalijek / Posjeta srednjoškolaca Bosnalijeku

Ispunjavajući jednu od svojih misija da stvaranjem dodatnih vrijednosti za širu društvenu zajednicu potvrdi lidersku ulogu u pozitivnim društvenim procesima u Bosni i Hercegovini i regionu, Bosnalijek je samo u mjesecu martu ugostio više od 150 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske.

Učenici Prve gimnazije, Gazi-Husrev begove medrese, Gimnazije SSST iz Sarajeva te Medicinske škole Dubrovnik imali su priliku upoznati se sa modernim laboratorijama razvojnog centra i kontrole kvaliteta te vidjeti kako se razvijaju i proizvode lijekovi i drugi farmaceutski proizvodi.

Generalni direktor Nedim Uzunović napominje da je Bosnalijek, kao najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera, bio i ostat će otvoren za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama iz BiH, ali i drugih država.

Posjeta srednjoškolaca Bosnalijeku
Foto: Bosnalijek / Posjeta srednjoškolaca Bosnalijeku

"Uvijek je zadovoljstvo vidjeti koliko mladih ljudi vidi svoju budućnost u farmaceutskoj industriji. Zahvaljujući stalnom razvoju Bosnalijeka, mladi iz BiH, ali i drugih država, imaju kompaniju koja nudi ogromne mogućnosti za zaposlenje i usavršavanje u jednoj veoma zahtjevnoj i sofisticiranoj industriji. Siguran sam da među učenicima koji dolaze u posjete našoj kompaniji ima i onih koji će postati dio porodice radnika Bosnalijeka, ako budu uporni i vrijedni tokom svog školovanja", poručio je Uzunović.

Vrata Bosnalijeka otvorena su za posjete učenika i studenata tokom cijele godine, a posebni programi za sve zainteresirane obrazovne institucije bit će organizirani tokom kampanje "Dani Bosnalijeka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije