BH Telecom objavio Javni poziv za prijavu scenarija igranih serija

Promotivni tekst
BH Telecom objavio Javni poziv za prijavu scenarija igranih serija
Promo / Javni poziv za prijavu scenarija

BH Telecom d.d. Sarajevo je 14. februara 2020. godine objavio Javni poziv za prijavu scenarija za produkciju igranih serija. Javni poziv je objavljen u dnevnim novinama i na službenoj web stranici BH Telecoma, a otvoren je do 14. aprila 2020. godine.

Na tragu prethodnih najava v.d. Generalnog direktora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo Sedina Kahrimana tokom prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao i slijedom održanog sastanka s predstavnicima kinematografske industrije u Bosni i Hercegovini iz decembra 2019. godine, BH Telecom je, kao što je i najavljeno, pokrenuo izgradnju najveće bh. platforme za produkciju bh. filmova i serija.

Cjelokupna inicijativa BH Telecoma ima za cilj iskazivanje društvenoodgovornog odnosa i spremnosti da podrži bh. kinematografiju te da kreira kvalitetne sadržaje koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.

Cilj Javnog poziva je odabir i početak produkcije domaćih serija u oblicima high end serije A produkcije, te procedurals i sitcoma visoke B produkcije u cilju pružanja premium sadržaja korisnicima MOJA TV i pratećih usluga BH Telecoma na svim platformama.

Telekomunikacijska industrija je zadnjih desetak godina vrlo kompetitivna zbog velikog razvoja novih tehnologija i intenzivnih ulaganja u dalja istraživanja i razvoj. Zbog toga je ovo tržište dinamično i sklono velikim promjenama, a zadnjih nekoliko godina karakteriziraju ga mnogobrojne akvizicije i spajanja.

Broj IPTV korisnika ubrzano raste ali su sve popularnija i OTT rješenja kao i streaming servisi poput Netflix-a ili Apple TV-a koji je na tržište ušao s high end serijom „The morning show“ s protagonistima A+ kategorije te filmom Black and White.

Može se zaključiti da se dešava prava ekspolozija isporuke sadržaja preko velikog broja različitih uređaja i različitih tehničkih rješenja. Predviđa se da će se korisnici skoro pa u potpunosti okrenuti streaming medijima gdje je premium sadržaj od presudnog značaja kako iz perspektive korisnika tako i iz perspektive pružalaca sadržaja.

Slijedeći trendove i kretanja na tržištima BH Telecom je odlučan u namjeri da svojim korisnicima ponudi najbolje sadržaje putem kreiranja i razvoja jedinstvene BH ContentLab platforme koja će intenzivirano raditi na razvoju i potpori filmsko – serijskom stvaralaštvu, a da za to postoji ogroman potencijal u našoj državi i da Bosna i Hercegovina zaista ima potencijala da iznjedri ultimativno kvalitetan sadržaj svjedoče brojne nagrade koje ubiru djela bh kinematografije diljem svijeta.

Moja priča. BH Telecom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije