BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju "Na rubu pameti"

5
Promotivni tekst
BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju "Na rubu pameti"
Foto: BH Telecom / BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju „Na rubu pameti“

U Sarajevu smo danas prisustvovali najavi i početku snimanja serije „Na rubu pameti”, poznatog bh. reditelja Elmira Jukića i scenariste Adnana Kapetanovića, a u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma. „Na rubu pameti“ je novi sitcom, a prva sezona se sastoji od 24 epizode.

Na sebi svojstven i humorističan način reditelj nas upoznaje sa tri sasvim uobičajene porodice čiji životi se isprepliću nakon nenadanog događaja, koji će promijeniti njihov dotadašnji mirni porodični život.

Reditelj Elmir Jukić je okupio ekipu izvanrednih glumaca, koji će nas, sigurni smo, držati uz male ekrane. Završetak snimanja serije očekuje se sredinom 2022. godine i ista će biti ekskluzivno i premijerno emitovana na servisu MY TV na Moja TV.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju „Na rubu pameti“ - undefined

Foto: BH Telecom: BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju „Na rubu pameti“

„Na rubu pameti“ je jedan od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

Na pres-konferenciji koja je upriličena ovim povodom u Fist studiju, obratili su se generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma te reditelj Elmir Jukić, scenarista Adnan Kapetanović i glumci Admir Glamočak, Aleksandar Seksan, Isa Seksan i Dragan Marinković.

Kahriman je izjavio kako je posebno sretan povodom početka snimanja još jedne od odabranih serija u okviru platforme BH Content Lab.

„U 2022. godinu ulazimo sa novim servisom MY TV koji smo promovisali tokom novogodišnjih praznika, ali i sa velikim očekivanjima, posebno u dijelu razvoja i produkcije najkvalitetnijih sadržaja za naše krajnje korisnike, što se od nas kao vodećeg telekom operatera i očekuje. Svakako treba naglasiti da je jedan od dugoročnih strateških ciljeva BH Telecoma, u domenu tržišnog širenja i diverzifikacije, upravo ulaganje i izgradnja u najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja, BH Content Lab.

"BH Telecom je obezbjedio još 18 miliona KM za koje je objavljen kontinuirani javni poziv za vrijeme prošlogodišnjeg SFF-a i sigurni smo da će saradnja naše kompanije i domaćih filmskih radnika i producentskih kuća proizvesti visoko kvalitetne i atraktivne sadržaje za naše korisnike. Ovu priliku koristim da pozovem sve filmske radnike da se jave na otvoreni javni poziv. 'Na rubu pameti' je druga serija čiji sadržaj i glumce prezentiramo javnosti svjesni da značaj samog sadržaja u telekom industriji dobija primat i siguran sam da ćemo korisnicima Moje TV osigurati visokokvalitetan i ekskluzivan sadržaj. Odluka da sarađujemo sa bh. filmskom industrijom je primarno komercijalna, ali ne zanemarujemo i elemente društvene odgovornosti jer investiramo u vlastite resurse, domaću filmsku industriju i proizvodimo sadržaj kojim će korisnici biti zadovoljni", rekao je Sedin Kahriman.

Hadžović je istakao da je BH Content Lab najveća domaća platforma za produkciju audio-vizuelnih sadržaja kojoj je primarno cilj podrška bh. kinematografiji te kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.

"Direktnim utjecajem na produkciju visokokvalitetnih audio-vizualnih sadržaja, BH Telecom preuzima lidersku tržišnu poziciju u TV produkciji i pruža fantastičnu priliku za razvoj filmske i TV produkcije. Nadamo se da ćemo i kroz razvoj i podržavanje ovih i ovakvih projekata vratiti oskarovski sjaj u Bosnu i Hercegovinu", rekao je Hadžović.

Režiser serije Elmir Jukić najavio je da će serija biti novi, veliki hit.

“Osjećam isto uzbuđenje kao 2007. godine kada sam krenuo u snimanje svoje prve serije. To je ona čudesna kombinacija uvjerenja da imamo odličan projekat, pozitivne treme i nestrpljenja da što prije krenemo u snimanje. Nadam se da će i epilog biti isti kao tada i da će vrijeme koje je ispred nas pokazati da je “Na rubu pameti” hit serija.”

“Kao autor i scenarista serije 'Na rubu pamet' izuzetno sam ponosan što sam dio priče o razvoju igranih televizijskih igranih serija koju je pokrenuo BH Telecom. Zadovoljstvo mi je surađivati sa našim vrhunskim glumcima, rediteljem Elmirom Jukićem i ostalim autorima na seriji kao i FIST produkcijom koja ima ogromno i uspješno iskustvo u produkciji igranog tv programa. Nadam se da ćemo svi zajedno doprinijeti zajedničkom cilju, a to je razvoj tv i filmske produkcije što smatram velikom promocijom kulture Bosne i Hercegovine u regionu i šire", rekao je Adnan Kapetanović, scenarista i autor serije.

Admir Glamočak je izjavio kako je posebno sretan i jako ga raduje činjenica da je dio glumačke ekipe, jer, kako kaže, osjeća se kao glumac-početnik, a otkrio nam je detalje o svojoj ulozi:

BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju „Na rubu pameti“ - undefined

Foto: BH Telecom: Admir Glamočak

"U seriji igram dedu Mahu Dilbera. Sretni nesretnik. Radost zbog predstojećih penzionerskih dana, mijenja dolazak njegovih zaboravljenih kćerki…

Zaista, zanimljiva uloga, duhovita; u nevjerovatnim situacijama osmišljenim od strane Adnana Kapetanovića, pod rediteljskom palicom Elmira Jukića. Uzbuđenje zbog rada na snimanju nije krio ni Aleksandar Seksan: “ Mislim da po onome što smo dobili od materijala, pred sobom imamo vjerovatno još jedan dobar, zabavan i nadamo se, uspješan projekat. O svom liku još uvijek ne mogu govoriti detaljno, tek ćemo se upoznati",

Ulogu u seriji je ostvario i Seksanov Sin Isa, koji je rekao da mu je izuzetno drago što glumi sa ocem i sjajnom glumačkom ekipom.

Prisutnim se obratio i Dragan Marinković Maca.

BH Telecom i Fist produkcija najavili novu hit seriju „Na rubu pameti“ - undefined

Foto: BH Telecom: Dragan Marinković Maca

"Sa profesionalcima je uvijek gušt sarađivati. Također, sitkom je sjajno ispisan sa galerijom intrigantnih likova, a uloga Pipe Mostarca, koja mi je dodijeljena, je ozbiljan izazov, jer biti rado viđen gost u tom Gradu i imati sijaset prijatelja Mostaraca i igrati Mostarca lisku staru je, sem izazova, damar više…", kazao je Marinković.

Osim serije „Na rubu pameti“, putem BH Content Lab platforme će se realizovati i snimanje serije „Kotlina, u režiji Danisa Tanovića, serije „Znam kako dišeš“ scenaristice i rediteljice Jasmile Žbanić, serije „Komar“ reditelja Gorana Kapetanovića i kreatora i scenariste Timura Makarević, serija „Princ iz Eleja“ i „Tender“ reditelja Srđana Vuletića, te serije „Kad sam bio Hodža“ za koju scenarij i režiju potpisuje Ademir Kenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije