BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene ključne smjernice za razvoj privrede

Promotivni tekst
BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene ključne smjernice za razvoj privrede
Foto: BBI / BBI VIP Business Club u Gračanici

Uz odziv velikog broja privrednika danas je u Gračanici održan okrugli sto na temu “Turizam, prerada metala i plastike, prehrambena industrija i IT kao glavne razvojne grane regije”.

Okrugli sto su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u okviru priprema za predstojeći Sarajevo Business Forum koji će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH.

Za više informacija o tome kako učestovati na 10. SBF-u posjetite stranicu: https://sarajevobusinessforum.com/

Direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke Edina Hasečić, na početku skupa naglasila je da je Gračanica sinonim za uspješne poslovne poduhvate i iskazala želju BBI banke da zajedno s privrednicima iz ove regije utvrdi ključne smjernice radi poboljšanja sadašnje situacije i razvoja privrede.

“Cilj današnjeg okruglog stola jeste identifikacija ključnih smjernica poslovanja u turizmu, preradi metala i plastike, prehrambene industrije i IT sektora. One će nam ukazati na koje stavke se trebamo fokusirati u daljem radu, kako kroz Sarajevo Business Forum 2019, tako i kroz aktivnosti BBI VIP Business Cluba. BBI banka teži da stvori najbolje moguće uslove za privrednike, kako bi bh. privreda dosegla nivo na kojem i zaslužuje da bude”, istakla je Hasečić.

O trenutnoj situaciji u pomenutim granama, kao i o budućim trendovima govorila je Edina Kurtić, rukovodilac Sektora udruženja Kantonalne privredne komore Tuzlanskog kantona.

Svoje uspješne poslovne priče i prijedloge za unapređenje privrede predstavile su kompanije Dukat d.o.o. Gradačac, Plastex d.o.o. Gračanica, IMEL d.o.o. Lukavac, Sućo d.o.o. Živinice te Tring d.o.o. Gračanica, nakon kojih su prisutni otvorili diskusiju na temu „Smjernice za razvojnu Strategiju TK 2020 -2025“.

Okrugli sto je jedan u nizu događaja čiji cilj je jačanje bosanskohercegovačke industrije i konkuretnosti bh. kompanija na domaćem i inozemnom tržištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije