BBI Banka i Kanton Sarajevo: Izdvojena 3,2 miliona KM za privredu

Radiosarajevo.ba
BBI Banka i Kanton Sarajevo: Izdvojena 3,2 miliona KM za privredu
U zgradi Vlade Kantona Sarajevo danas je uprilično svečano potpisivanje novih ugovora s firmama kojima su odobrena sredstva prema povoljnim uvjetima sa subvencioniranom profitnom maržom

Sredstva su dodijeljena na osnovu Javnog poziva i Ugovora o poslovnoj saradnji između Ministarstva za privredu KS-a i Bosna Bank International (BBI). Riječ je o kompanijama koje dolaze iz oblasti građevinarstva, proizvodnje namještaja, proizvodnje pekarskih proizvoda, računovodstvenih usluga i projektiranja u oblasti audio i video aplikacije.

"Ovo je izuzetna prilika za privrednike da realiziraju svoje razvojne projekte prema veoma povoljnim uvjetima i zadrže postojeći ili povećaju broj zaposlenih. Do sada je iz ove linije finansirano 26 kompanija i plasirano je oko 23 miliona KM. BBI banka u svojim strateškim planovima ima za cilj jačanje privrede BiH i realizacija ovakvih projekata jedan je od način na koji pomažemo malim i srednjim poduzećima", izjavio je Edin Brkić, direktor Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke.

"Ovo će nam pomoći da krenemo s mrtve tačke, da pokrenemo zapošljavanje. Raste zaposlenost s brojem novootvorenih poduzeća. Dio sredstava bit će izdvojen i za startna poduzeća", istaknuo je Muhamer Šabića, ministar za privredu Kantona Sarajevo.

Ugovore o finansiranju sa subvencioniranom profitnom maržom potpisali su ovlašteni predstavnici šest privrednih subjekata, i to Alu point d.o.o, Ećo Company, Rondić Trgopek d.o.o, Respect d.o.o, Ans Drive d.o.o i AVC.

Ukupna vrijednost zaključenih ugovora o finasiranju navedenih subjekata male privrede iznosi 3,2 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije