Adnan Hadžić privremeni direktor Bosnalijeka

6
Radiosarajevo.ba
Adnan Hadžić privremeni direktor Bosnalijeka
Foto: Privatni album / Adnan Hadžić privremeni direktor Bosnalijeka

Adnan Hadžić bit će privremeni generalni direktor najveće farmaceutske kompanije u Bosni i Hercegovini - Bosnalijeka.

Vijest je objavljena na stranici portala SeeNewsa, a Hadžić će na ovoj funkciji zamijeniti Nedima Uzunovića,  koji se trenutno nalazi u pritvoru.

"Bh. kompanija je objavila na berzi da je imenovan privremeni direktor Bosnalijeka, zbog toga što Uzunović nije u mogućnosti da vodi kompaniju", navodi se u objavi na SeeNewsu.

Jak zemljotres pogodio Tursku

Jak zemljotres pogodio Tursku

Hadžić je, inače, magistar ekonomskih nauka i finansijski direktor kompanije od 2013. godine. Ekonomski fakultet je završio 2003. godine u Sarajevu, smjer Finansijsko računovodstvo.

Magistrirao je 2011. godine, smjer Poslovna ekonomija iz oblasti Finansijskog menadžmenta i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka.

Uspješni sportista, državni prvak Bosne i Hercegovine u karateu od 1994. do 2009. godine, član i kapiten karate reprezentacije BiH, iza sebe ima veliki broj odličnih rezultata, nagrada i priznanja.

Podsjetimo, dosadašnji direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović je trenutno u jednomjesečnom pritvoru, koji mu je određen nakon što je uhapšen zbog sumnje na organizovani kriminal i pranje novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije