Vijetnam želi kupiti bh. fabriku šećera u stečaju

Fena
Vijetnam želi kupiti bh. fabriku šećera u stečaju
Vlada Republike Srpske upoznala se s Informacijom o pismu namjere kompanije Construction corporation JSC iz Vijetnama za kupovinu Fabrike šećera Bijeljina a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Pismo namjere uslijedilo je nakon sastanka koji je sa predstavnicima kompanije „Construction corporation JSC“ iz Vijetnama održan u martu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a na kojem su predstavnici navedene kompanije izrazili interes za kupovinu „Fabrike šećera Bijeljina“ a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Iz Vlade RS-a je saopćeno da su predstavnici te kompanije dva puta  posjetili i Bijeljinu i razgovarali sa stečajnim upravnikom Lazom Đurđevićem o kupovini šećerane, gdje su dobili osnovne informacije o stanju fabrike, dugovima i potraživanjima.

Kompanija iz Vijetnama dostavila je pismo namjere 21. mart 2017. godine, dan prije održavanja treće licitacije, 22. marta 2017. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je sa pismom namjere kompanije „Construction corporation JSC“ iz Vijetnama upoznalo Okružni privredni sud u Bijeljini, koji vodi stečajni postupak u „Fabrici šećera Bijeljina“ a.d. Velika Obarska, kao i predstavnike povjerilaca. 

"Nakon upoznavanja sa pismom namjere, kompanija 'Construction corporation JSC' iz Vijetnama je 17.'4.2017. godine poslala dopis kojim traži podrobnije informacije o stanju u fabrici, dokumentaciji koja je potrebna za početak rada fabrike, uslovima za popravak i nadogradnju fabrike, kao i stanju na tržištu šećera u Republici Srpskoj i regiji", navode iz Vlade RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije