Odobrena prodaja tuzlanske Dite trgovačkom lancu Bingo

Radiosarajevo.ba
Odobrena prodaja tuzlanske Dite trgovačkom lancu Bingo
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dita Tuzla
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici dala je zeleno svjetlo Upravnom odboru Federalnog zavoda za zapošljavanje za prodaju imovine Dita Tuzla - u stečaju.

Kako je saopćeno iz Vlade, data je saglasnost za prodaju imovine Dita neposrednom pogodbom na ponuđenu cijenu i planiranu raspodjelu najvećem trgovačkom lancu Bingo čije sjedište je također u Tuzli.

Na istoj sjednici Federalna vlada ocijenila je neprihvatljivim amandman na Prijedlog zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju koji je podnio delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević (SDP).

Amandmanom je traženo da u članku 81. bude dodan stavak po kojem bi za 35 posto bile uvećane mirovine osiguranicima koji su ostvarili 40 godina staža osiguranja, invalidsku penziju s 35 godina staža ili koji su ostvarili invalidsku penziju po osnovu invalidnosti uzrokovane povredom na radu ili profesionalne bolesti.

Udruženjima potrošača odobrena su sredstva do 70.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije