BiH / Uprava mostarskog Aluminija pisala Draganu Čoviću

17. 08. 2019. u 13:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 127

Uprava i Nadzorni odbor Aluminija d. d. Mostar u otvorenom pismu upućenom predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganu Čoviću naveli su kako se nakon poduzetih aktivnosti svih zainteresiranih strana „naziru obrisi jednog novog Aluminija na novim, ekonomski održivim osnovama“.

Hronologija: Uspon i pad mostarskog Aluminija

U pismu su Uprava i Nadzorni odbor zahvalili Čovići što je „konkretno i nedvosmisleno stao iza svih zaposlenika Aluminija s vrlo jasnim stavom, prvo zaštititi prava zaposlenika, dati punu potporu mjerodavnim institucijama u cilju utvrđivanja odgovornosti za utvrđene nezakonitosti bez obzira na počinitelje i pronaći investitore za novi početak proizvodnje“.

Nadamo se da i Sindikat zaposlenika Aluminija dijeli naše mišljenje i da ćemo svi zajedno, kao aktivni sudionici ovog procesa oživljavanja poslovnih procesa Aluminija, doći do zacrtanog cilja, a to je pravna zaštita i zbrinjavanje svih zaposlenika te pronalazak strateškog partnera za daljnji razvoj“, poručili su.

Dodali su da su svjesni da odluke iz njihove nadležnosti sukladno važećim propisima moraju donositi samostalno, ili one najbitnije predlagati vlasnicima, ali isto tako vjeruju kako će Čović i ubuduće, kada god bude potrebno, odazvati, da kao partner, svojim iskustvom, znanjem i političkom pozicijom pomogne Aluminiju i njegovim zaposlenicima.

Uz želje da svi zajedno uspijemo u našim nakanama, primite izraze našeg poštovanja“, stoji na kraju pisma Uprave i Nadzornog odbora Aluminija upućenog Draganu Čoviću.

NEMA KOMENTARA