U četvrtak panel diskusija o temi 'Startup ekosistem u Bosni i Hercegovini'

Radiosarajevo.ba
U četvrtak panel diskusija o temi 'Startup ekosistem u Bosni i Hercegovini'

Organizacija HUB 387 i Internacionalni Burch univerzitet zajednički će organizirati događaj “Get in the Ring HUB387" u sklopu globalnog takmičenja za startupe "Get in the Ring”, saopćio je HUB387.

U okviru događaja “Get in the Ring HUB387", u četvrtak 11. aprila 2019. godine od 10.30 sati u prostorijama HUB387, ulica Maglajska 1, Sarajevo, bit će organizirana panel diskusija o temi “Startup ekosistem u Bosni i Hercegovini".

Na panelu će učestvovati ambasador Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field, izvršna direktorica HUB387 Jovana Musić, dekan Fakulteta za ekonomiju i društvene nauke, Internacionalni Burch univerzitet Mersid Poturak, direktorica komuznikacija i glasnogovornica Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Jamila Milović-Halilović, kao i projektna koordinatorica, IT Girls Tanja Madžarević.

Fondaciju “Get in the Ring” pokrenulo je pet holandskih preduzetnika 2012. godine potaknuti velikim problemima i barijerama sa kojima se startup-i susreću tražeći potencijalne investitore.

Shvatili su da zapravo mnogim startup-ima nedostaju umreženost i poznanstva sa ozbiljnim investitorima. Osim toga, većina njih uopće ne zna predstaviti svoje biznis ideje kada dobiju priliku za to.

Fondacija “Get in the Ring” primarno se bavi uvezivanjem startup-a sa investitorima širom svijeta, a najvažniji projekti Fondacije su globalno startup takmičenje “Get in the Ring”, te istoimeni globalni meet-up.

Startup takmičenje “Get in the Ring” se kroz licencirane partnere održava u više od 100 zemalja.

Kao što se po samom nazivu može zaključiti, radi se o jedinstvenom formatu – startup-i ulaze u ring, gdje se suočavaju jedni sa drugima u tridesetsekundnim pitch rundama.

Pored takmičarskog dijela, svaki od startup-a dobija pitch trening od strane iskusnog trenera, ali i mogućnost umrežavanja sa lokalnim investitorima i poslovnim liderima.

Pobjednicima pojedinačnih takmičenja u državama, Fondacija “Get in the Ring” obezbjeđuje učešće na globalnom meetup-u, koji se svake godina održava u drugom gradu.

Globalni meetup je zatvorenog tipa, sa preko 100 ozbiljnih institucionalnih i korporativnih investitora, te stotinjak startup-a koji se bore za glavnu nagradu - podršku Fondacije u trajanju od godinu dana u traženju potencijalnih investitora za njihove biznise.

Ovogodišnji globalni meet-up održava se u Berlinu od 17. do 19. juna.

Startup-i koji budu učestvovali u “Get in the Ring HUB387” također imaju priliku osvojiti učešće na globalnom meetup-u. Ovo globalno takmičenje dolazi u Bosnu i Hercegovinu po drugi put, a bit će održano 12. aprila u prostorijama HUB387 i Kluba Jedan, dok će panel diskusija “Startup ekosistem u Bosni i Hercegovini” oficijelno započeti ovogodišnji program takmičenja.

Više o samom takmičenju, te detaljan program takmičenja možete pronaći na: https://getinthering.gribb.io/event/get-in-the-ring-hub-387

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije