IT / HUB387 i ove godine dočekuje učesnike Google Hash Code takmičenja

30. 01. 2019. u 13:06:00 HUB 387

Shares: 12

Nakon što su prošle godine postali prvi registrovani centar za Google Hash Code takmičenje u Bosni i Hercegovini, HUB387 će i ove godine poželjeti dobrodošlicu bosanskohercegovačkim učesnicima online kvalifikacijske runde za Hash Code 2019.

Hash Code je timsko takmičenje u programiranju koje Google organizuje svake godine za studente i profesionalce širom svijeta.

Učesnici imaju priliku da pokažu svoje vještine i povežu se sa drugim programerima radeći na rješavanju problema postavljenom po uzoru pravog inžinjerskog izazova u Google-u.

Najbolji timovi iz online kvalifikacijske runde će dobiti priliku da učestvuju u finalnoj rundi, koja će se i ove godine održati u Google-ovom uredu u Dublinu.

Online kvalifikacijska runda će se održati 28. februara, sa početkom u 18:00, u prostorijama HUB387 (Maglajska 1, Marijin Dvor, Sarajevo).

Zainteresovani učesnici svoje timove (sa 2 do 4 člana) mogu prijaviti do 25. februara na web stranici g.co/hashcode, gdje će u Judge sistemu među ponuđenim hubovima odabrati HUB387.

Više informacija o takmičenju je moguće pronaći na zvaničnoj web stranici codingcompetitions.withgoogle.com/hashcode, dok se zainteresovani učesnici sa svojim pitanjima mogu obratiti i ekipi iz HUB387 putem emaila [email protected].


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA