Idealna aktivnost za zimski raspust: STEM akademija za djecu i tinejdžere

Radiosarajevo.ba
Idealna aktivnost za zimski raspust: STEM akademija za djecu i tinejdžere
HUB 387 / STEM akademija za djecu i tinejdžere

U svijetu sve popularnija STEM edukacija, koja pokriva oblasti nauke (Science), tehnologije (Technology), inženjerstva (Engineering) i matematike (Mathematics), polako ali sigurno uzima zamaha i na našim prostorima, što potvrđuje i rad ACADEMY387.

Popularnost STEM oblasti predstavlja odgovor na zahtjeve tržišta i sve većeg broja kompanija koje traže nove zaposlenike sa znanjem STEM-a.

“ACADEMY387 je nastala zbog velike potrebe za znanjem iz IT oblasti na našem tržištu. No, ubrzo smo prepoznali da je u svijet STEM-a potrebno uvesti i najmlađe, te smo pokrenuli STEM akademiju za djecu i tinejdžere,” izjavila je Jovana Musić, direktorica ACADEMY387.

U protekle četiri godine, ACADEMY387 je organizovala više od 60 kurseva i radionica za djecu i tinejdžere, kroz koje je preko 700 polaznika ušlo u svijet nauke i tehnologije, naučivši osnove programiranja, web dizajna, robotike i elektronike. Prosječna ocjena kurseva STEM akademije je 4,90, što ukazuje na nivo kvaliteta kurseva i zadovoljstva polaznika.

Kako bi mladima od 7 do 18 godina i ovog raspusta ponudili kvalitetne edukativne sadržaje, ACADEMY387 će tokom januara organizovati zimsku STEM akademiju. Polaznici će imati priliku da nauče programirati, naprave svog prvog robota ili dizajniraju vlastitu igru.

Pored kurseva, ACADEMY387 je ovaj put za svoje najmlađe polaznike pripremila i nekoliko STEM radionica, koje će biti održane u toku vikenda 12. i 13., odnosno 19. i 20. januara, a koje će djeci na zabavan način i uz zanimljive eksperimente i vježbe približiti sve STEM oblasti.

Više informacija o kursevima, kao i  radionicama, možete pronaći na zvaničnoj web stranici ACADEMY387.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije