Smanjen broj putnika na Aerodromu Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Smanjen broj putnika na Aerodromu Sarajevo
Broj putnika na Aerodromu Sarajevo je smanjen u prvom mjesecu ove godine.

Aerodrom je zabilježio 53.485 putnika u januaru, za 1,2 posto manje u odnosu na 2018. Broj aviona bio je 819, što je pad za 10,9 posto.

Tokom januara, aerodom je bio pogođen lošim vremenskim uslovima, podsjeća EX-YU Aviation News, prenosi poslovni portal BiznisInfo.

"Uprkos snažnoj konkurenciji, aerodrom konstantno radi na privlačenju novih prevoznika i pokušava se prilagoditi individualnim i specifičnim potrebama svake kompanije. Uprava aerodroma provodi ambiciozne infrastrukturne projekte i ostale investicije sa ciljem daljeg proširenja kapaciteta i jačanja liderske pozicije na domaćem tržištu", kažu iz Aerodroma.

Ove godine, Aegean Airlines, Flynas i Tunsiair Express trebali bi pokrenuti nove sezonske letove iz Sarajeva, a FlyBosnia je također najavila letove ka Evropi i Bliskom istoku.

Jedan broj prevoznika će povećati broj letova iz Sarajeva, prvenstveno Turskih Airlines, koji će dodati još tri leta sedmično ka Istanbulu, čime će broj sedmičnih letova ove kompanije narasti na 21.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije