Situacija na Aerodromu Sarajevo bolja nego sinoć, ali i dalje ima otkazanih letova

Radiosarajevo.ba
Situacija na Aerodromu Sarajevo bolja nego sinoć, ali i dalje ima otkazanih letova
Arhiv / Sarajevski aerodrom / Ilustracija

Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić Arnaut za Radiosarajevo.ba jutros je potvrdila da je otkazan i današnji let ovog avioprijevoznika za Zagreb,  predviđen za 6:30 sati.

“Putnici koji su imali karte za ovaj let, prebačeni su na letove drugih kompanija, odnosno na prvi sljedeći let Croatia Airlinesa”, dodala je Bagarić

Podsjetimo, zbog guste magle i smanjene vidljivosti sinoć su otkazani pojedini letovi čije je je odredište bilo Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Prvo je aviokompanija Turkish Airlines otkazala let iz Istanbula za Sarajevo, dok se avion koji je iz Zagreba trebao sletjeti u glavni grad BiH nakon kruženja od skoro sat iznad aerodroma vratio u Zagreb.

Sanja bagarić-Arnaut - undefined

Foto: Privatni album: Sanja Bagarić-Arnaut

Ona je dodala da je jutrošnji let za Beč realiziran prema predviđenom redu letenja.

“Zimska služba Međunarodnog aerodroma Sarajevo je na terenu od ranih jutarnjih sati, čiste se površine i  provode  sve predviđene mjere za odleđivanje površina i zrakoplova, te nema nikakvih smetnji za normalno odvijanje zračnih operacija.

Kada su u pitanju ostali današnji letovi, za sada nisu najavljena nikakva kašnjena, tako da očekujemo da će se realizirati prema predviđenom redu letenja”, kazala je Bagarić Arnaut, dodajući da putnici sve dodatne informacije o letovima mogu dobiti na brojeve telefona 289-100;101;102;103 ili putem web stranice www.sia.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije