Šiju radna odijela za izvoz: 15 žena dobilo posao u fabrici u Jajcu

Radiosarajevo.ba
Šiju radna odijela za izvoz: 15 žena dobilo posao u fabrici u Jajcu
Obrtnička radionica “Jateks” osnovana je prije šest mjeseci u jajačkom naselju Bučići, gdje joj je i sjedište.

Za linijsku proizvodnju osposobljeno je 15 žena koje su prošle kurs šivenja.

Firma je opremljena s mašinama i stručnim osobljem za izradu odjeće iz trikotaže, kao i svih vrsta odjevnih predmeta lake konfekcije. Uža specijalnost im šivanje (HTZ) radnih odijela kao i drugih odjevnih predmeta, piše Jajce Online.

Njihovu produkciju odlikuje vrlo pažljiv odabir polaznih sirovina, jako precizna izrada i veoma stroga kontrola finalnih proizvoda. Svi njihovi proizvodi imaju svoje standardne dimenzije. Pored toga, oni proizvodi sve artikle, po želji kupca, i u vanstandardnim dimenzijama.

Fleksibilnost i organizacijska sposobnost omogućavaju im da izvrše manje i veće narudžbe s veoma dobrom produktivnošću i jednakom brzinom, s ciljem da u potpunosti zadovolje sve zahtjeve klijenata.

Iako “Jateks“ egzistira tek nekoliko mjeseci već su uspostavili suradnju s Modnom konfekcijom “Slovenka” iz Donjeg Vakufa.

Sva proizvodnja se odvija u 150 kvadratnih metara vlastitog prostora koji je opremljen po zadnjim standardima i odgovarajućom infrastrukturom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije