BiH / SBF prepoznat kao jedinstvena prilika za predstavljanje investicija u Hercegovini

24. 01. 2020. u 15:55:00 Sponzorisani tekst

Shares: 3

U Mostaru je danas u prisustvu više od 100 privrednika iz Hercegovine održana poslovna konferencija koju je organizirala Bosna Bank International (BBI) i njen BBI VIP Business Club s ciljem predstavljanja investicijskih projekata Grada Mostara i Hercegovine na predstojećem 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) koji će se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održati od 8. do 10. aprila.

 "Već 11. godinu zaredom SBF okuplja investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i region Jugoistočne Evrope. Danas smo ovdje u Mostaru da kroz razgovor sa privrednicima i predstavnicima vlasti pronađemo najbolje načine za privatno-javno partnerstvo i moguće projekte za predstavljanje investitorima. Ova regija ima velike potencijale u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma. Broj turista raste iz godine u godinu i to je ogroman potencijal za ovu regiju. Ove godine u fokusu SBF-a su investitori iz dijaspore, naši uspješni ljudi. Imao sam priliku susresti se mnogim našim ljudima koji žive i rade vani i koji su ostvarili velike rezultate. Jedan od njih je Bosanac koji je kao izbjeglica otišao u Njemačku, a potom u Ameriku gdje je diplomirao na Harvardu i sada je vlasnik kompanije koja na godišnjem nivou prometuje sa više od 700 miliona dolara. Naši ljudi žele uložiti i ovdje u Bosni i Hercegovini pokrenuti biznis, samo im trebamo ponuditi kvalitetne projekte", kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, istakavši potrebu da se svi u Bosni i Hercegovini trebamo zajedno potruditi da kreiramo bolji poslovni ambijent i unaprijedimo privredu naše države.

Predstavljanje investicija u Hercegovini - undefined

Foto: BBI: Predstavljanje investicija u Hercegovini

"Prošle godine, samo dok je trajao Forum, obavljeno je više od 450 poslovnih susreta, a BBI banka je oformila poseban tim ekonomskih stručnjaka koji su bosanskohercegovačkim privrednicima bili na raspolaganju tokom tih pregovora. Također, imamo najave dolaska i investitora iz Kine koji su posebno zainteresovani za zdravstveni turizam, a Mostar i njegova okolica zbog svoje klime i ambijenta su idealni za takve projekte", dodao je Bukvić.

Radmila Komadina iz Gradske Uprave Mostara govorila je o mogućnostima ulaganja u Grad, dok je Salem Bubalo prezentirao 11 projekata koji će biti predstavljeni na 11. Sarajevo Business Forumu 2020.

Predstavljanje investicija u Hercegovini - undefined

Foto: BBI: Predstavljanje investicija u Hercegovini

O razvojnim projektima i perspektivi Hercegovine govorio je Nevzet Sefo iz Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedna od učesnica današnje konferencije i Sarajevo Business Foruma bila je Kimeta Dilberović iz turističke agencije Kim Travel koja je zahvaljujući SBF-u ostvarila nove poslovne poduhvate.

"Zahvaljujući kontaktima na prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu, uspostavljena je saradnja i dolazak turista iz Malezije, Japana i drugih država. Planiram ponovo učestvovati na SBF-u i svakako pozivam svoje kolege iz branše da iskoriste ovu jedinstvenu priliku koju im pruža BBI banka" – kazala je  Dilberović.

Zainteresovani učesnici više detalja o prijavi svojih projekata za investitore i registraciji za 11. Sarajevo Business Forum mogu pronaći na web-stranici: sarajevobusinessforum.com.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA