Poslovna konferencija BBI VIP Business Cluba u Tešnju

Promotivni tekst
Poslovna konferencija BBI VIP Business Cluba u Tešnju
Foto: BBI / Poslovna konferencija u Tešnju

Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi predstavljen je danas privrednicima u Tešnju. Prezentaciju SBF- a, koji će u svoje 11. izdanje od 8. do 10 aprila naredne godine staviti u fokus investicione prilike bh. dijaspore, organizirala je BBI banka u saradnji sa partnerima, privatnim poduzetnicima, institucionalnim predstavnicima tešanjske regije te rukovodećim ljudima privrednih komora iz BiH.

Tešanjska poslovna zona jedno je od deset glavnih evropskih investicijskih lokacija u Južnoj Evropi, po nalazu Financial Timesa. Statistika kaže kako su 23 tešanjske firme među 100 najuspješnijih bh. kompanija. U kategoriji velikih kompanija sedam ih je iz Tešnja. “Hifa-Oil”, “Madi”, “Prevent FAD”, MANN+HUMMEL, “Napredak”, “Pobjeda” i AS.

„BBI banka putem Sarajevo Business Foruma kontinuirano radi na uvezivanju privrednika i otvaranju novih tržišta za naše kompanije. Svake godine na Sarajevo Business Forum dolaze investitori iz cijelog svijeta od Amerike, pa do Malezije. Promocija u Tešnju izazvala je veliku pažnju privrednika sa šireg područja ove regije. Danas su prezentirani prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti energije, poljoprivrede, prehrambene industrije, IT-a i tekstilne industrije“, izjavio je Zlatko Aličić, rukovodilac Filijale BBI banke u Tešnju.

Ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić pozvao je privrednike da iskoriste priliku i učestvuju na 11. Sarajevo Business Forumu.

Jedan od učesnika današnje konferencije i Sarajevo Business Foruma prethodnih godina je Izudin Ahmetlić, vlasnik kompanije Hifa-oil, najvećeg privatnog distributera nafte i naftnih derivata u BiH.

„Sarajevo Business Forum vidim kao dobru priliku za promoviranje mogućnosti domaćih kompanija i njihovo povezivanje sa ino-partnerima. Smatram da je SBF uradio mnogo toga ali da postoji još mogućnosti na kojima se može raditi. To bi trebala biti obaveza svih nas ne samo BBI banke. Mladim ljudima u BiH bi poručio da ostanu u svojoj domovini. Uspjeti se može i u BiH pošteno i ozbiljno radeći“, izjavio je Ahmetlić.

Učesnica današnje konferencije u Tešnju bila je i Adisa Karahodžić direktorica kompanije „Koteks“.

„Imamo sjajnu saradnju sa BBI bankom i učestvovali smo na nekoliko Sarajevo Business Foruma . Drago mi je da smo danas ovdje i očekujemo da sa kolegama privrednicima razmijenimo iskustva i informacije za unapređenje poslovanja i uspostvaljanje možda neke nove saradnje“, govori Karahodžić.

Organizator SBF-a, koji se već 11. godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB). Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2020. je tročlano Predsjedništvo BiH uz podršku privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. Poslovno-investicijska konferencija okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

Potencijale koje nudi BBI banka i BBI VIP Business Club za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i pronalazak tržišta prezentirale su Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke i Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.

Privrednicim su se danas obratili Almin Mališević iz privredne komore FBiH koji je prezentovao stanje privrede u prošloj godini i iznio procjene za privredna kretanja u 2020.

O strateškim prednostima Općine Tešanj govorio je Ismar Alagić, direktor Tešanjske razvojne agencije (TRA).

Kasim Kotorić u ime Biznis centra Jelah-Tešanj iznio je iskustva privatnih poduzetnika o mogućnostima poslovanja u ovoj općini.

Finansijsku sliku Tešnja predstavio je Seno Topalović iz LRC bonitetne agencije.

Više informacija o Sarajevo Business Forumu dostupno je na stranici: https://sarajevobusinessforum.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije