BiH / BBI podržao rad javnih kuhinja u Jablanici, Sarajevu i Kozarskoj Dubici

24. 12. 2019. u 15:11:00 Sponzorisani tekst

Shares: 6

Bosna Bank Interntional (BBI) d.d. Sarajevo donirala je novčana sredstva za kupovinu artikala za potrebe narodnih kuhinja MDD Merhamet u Sarajevu, Jablanici i Kozarskoj Dubici.

"Od marta 2012. godine u Kozarskoj Dubici djeluje narodna kuhinja Život u kojoj se svakodnevno priprema više od 60 obroka za lica koja su na rubu egzistencije. Jedini spas korisnici vide u Narodnoj kuhinji, jer su to osobe bez primanja, penzije i nekog ko o njima brine. Donacija BBI banke pomoći će nam da opstanemo u narednim zimskim danima. Sada smo u prilici da nabavimo osnovne životne namirnice i kruh za narodnu kuhinju Život. Zahvaljujući pomoći BBI banke naredna dva do tri mjeseca osigurano je nesmetano funkcionisanje Kuhinje i priprema obroka. BBI banka je ovim gestom pokazala da kao povratnici nismo sami i da ipak ima neko ko brine o nama. Hvala vam od srca na ovom humanom gestu", kazao je Jasmin Spahić, predsjednik MDD Merhamet Kozarska Dubica.

Udruženje MDD Merhamet je društvo koje se bavi humanitarnim radom te pomaže socijalno ugrožene porodice. Merhamet ima oko 20 javnih kuhinja širom Bosne i Hercegovine u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 osoba.

Godišnje se pripremi i podijeli više od dva miliona obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, čija je ukupna vrijednost veća od pet miliona maraka. Samo u 2018. godini Merhamet je samo na pripremanje obroka u svojim narodnim kuhinjama i na podjeli prehrambeno-higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama uložio više od 6,1 milion maraka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA