BBI banka prihod od ulaznica za SHF donirala SOS Dječijim selima

Sponzorisani tekst
BBI banka prihod od ulaznica za SHF donirala SOS Dječijim selima
Foto: BBI Banka / BBI Banka donirala prihode od SHF SOS Dječijim selima

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je sav prihod od prodatih ulaznica za međunarodni sajam Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, koji je krajem septembra održan u glavnom gradu Bosne i i Hercegovine, donirala SOS Dječijim selima Bosne i Hercegovine. Ček je nacionalnoj direktorici Mireli Gruenther-Đečević uručila Emina Šišić, članica Uprave BBI banke koja je uz Islamsku razvojnu banku (IsDB) i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini bila organizator SHF-a.

"BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za najosjetljivije kategorije, stoga smo i ove, kao i prošle godine, odlučili da sav prihod od prodatih ulaznica za Sarajevo halal-sajam doniramo SOS Dječijim selima Bosne i Hercegovine i na taj način podržimo njihov rad", izjavila je Šišić.

BBI Banka donirala prihode od SHF SOS Dječijim selima - undefined

Foto: BBI Banka: BBI Banka donirala prihode od SHF SOS Dječijim selima

SOS Children's Villages International su internacionalna organizacija koja već 70 godina djeluje u 136 zemalja širom svijeta, na svih pet kontinenata pružajući podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama.

BBI Banka donirala prihode od SHF SOS Dječijim selima - undefined

Foto: BBI Banka: BBI Banka donirala prihode od SHF SOS Dječijim selima

"Dugoročna partnerstva nam daju podršku u osiguravanju kontinuiteta u  kvaliteti brige za djecu, mlade i porodice. Utoliko nas uvijek ohrabri spoznaja da i naši korporativni partneri prepoznaju potrebe djece i mladih, kao i njihova spremnost da zajedno pravimo istinske promjene. U ime organizacije SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine želim zahvaliti BBI banci što nekoliko godina podržava naš rad. Hvala i svim posjetiocima Sarajevo Halal Faira što su kupovinom ulaznica dali svoj doprinos za sigurno i bezbrižno djetinjstvo 223 djece i mladih koji širom Bosne i Hercegovine odrastaju u okrilju SOS porodica", navela je Gruenther-Đečević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije