Corrias ozvaničio otvaranje Rashladnog centra za poljoprivredne proizvode

Radiosarajevo.ba
Corrias ozvaničio otvaranje Rashladnog centra za poljoprivredne proizvode
Derventa, Orašje, Maglaj, Srebrenica, Sanski Most, Zvornik i Zavidovići su općine u kojima Italijanska kooperacija za razvoj provodi Projekat obnove nakon poplava vrijedan 1 milion eura, u korist poljoprivrednika, farmera i malih i srednjih poduzeća.

U sklopu projekta, danas je u Derventi otvoren moderan Rashladni centar za poljoprivredne proizvode, a povodom inauguracije ambasador Republike Italije u BiH Ruggero Corrias saopćio je:   

“Poljoprivrednici iz Dervente od danas imaju na raspolaganju jedan prostor opremljen za skladištenje i konzervaciju voća i povrća. Rashladni centar, realiziran od strane Italijanske kooperacije u saradnji sa Opštinom, omogućit će proizvođačima iz ovog područja lakše pozicioniranje na tržištu, doprinoseći tako ekonomskom oporavku ove teritorije snažno pogođene poplavama od prije dvije godine”, izjavio je Corrias

Radovi su se ogledali u vanjskoj izolaciji objekta, praćenoj donacijom panela i opreme za rashladne komore za konzervaciju voća i povrća, investicija vrijedna oko 45.000 eura.

Ova intervencija slijedi inauguraciju, od prije par mjeseci, jednog odvodnog kanala, realiziranog u cilju zaštite gradske industrijske zone, u svjetlu obnove, ali i prevencije mogućih budućih nepogoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije