Više od 20.000 posjetioca na sajmu 'Sarajevo4Walls' u Zetri

Sponzorisani tekst
Više od 20.000 posjetioca na sajmu 'Sarajevo4Walls' u Zetri
Foto: Sarajevo4Walls / Međunarodni sajam 'Sarajevo4Walls' 2019

Dana 14.04.2019. godine uspješno je spuštena zavjesa na najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam SARAJEVO4WALLS koji se održao u Sarajevu, u periodu od 11. - 14. Aprila 2019. godine u Olimpijskom kompleksu Zetra na prostoru od 10.000 metara kvadratnih u dvije sajamske hale.

Na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja SARAJEVO4WALLS u Bosni i Hercegovini predstavila se cijela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda, kao i sva prateća industrija za uređenje enterijera i eksterijera.

Međunarodni sajam  - undefined

Foto: SARAJEVO4WALLS: Međunarodni sajam 'Sarajevo4Walls' 2019

Sajam je u četiri sajamska dana posjetilo više od 22.000 posjetilaca kako iz Bosne i Hercegovina tako i iz cijele europe. Pokrovitelj sajamske manifestacije je bilo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Sajam je ostvario značajan iskorak i to u dva pravca: U pravcu povećanja sajamskih kapaciteta na 10.000 metara kvadratnih i tako postao najveća i najznačajnija manifestacija specijalizovana za namještaj i prateću industriju u Bosni i Hercegovini te u pravcu programskog djelovanja organizacijom B2B  i B2C poslovnih sastanaka izlagača sa potencijalnim kupcima iz Bosne i Hercegovine, regiona i Europe.

Veliko interesovanje posjetioca su izazvali brendovi poput KARE design, Natuzzi, Inside, Viva, Minalli, Elgrad, Kadex design, Malagić ali i mnogi drugi izlagači.

Na sajmu su dodijeljenje i nagrade za učesnike nagradnih igara organizovanih od strane organizatora putem društvenih mreža ali isto tako i nagrade za izlagače na sajmu koje su dodijeljene od strane stručnog žirija. Nagradu za dizajn izložbenog prostora dobila je kompanija SELLA (Bosna i Hercegovina) dok je specijalnu nagradu za inovativnost dobila kompanija SECOM (Bosna i Hercegovina).

Drugi dan sajma održan je i stručno-edukativni panel na temu Namještaj kao
proizvod u fokusu profesionalnog i stručnog djelovanja s različitih aspekata pozicija radnih zadataka i aktivnosti.

Međunarodni sajam  - undefined

Foto: SARAJEVO4WALLS: Međunarodni sajam 'Sarajevo4Walls' 2019

Sjajnom organizacijom sajma zadovoljni su i izlagači i posjetioci i već postoji veliko interesovanje za izlaganje na sajmu SARAJEVO4WALLS u 2020 godini.

Organizatori sajma SARAJEVO4WALLS su nastavili sa humanitarnim radom te su sakupili odgovarajuća sredstva za pravljenje 'Roditeljske kuće' u Tuzli – kuća za boravak djece oboljele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija i za rad televizijske emisije Ispuni mi želju koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini.
 
Sve detaljnije informacije o sajmu možete pronaći na www.sarajevo4walls.ba.
 
Vidimo se 2020. godine u Zetri još veći i kvalitetniji!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije