SARAJEVO4WALLS / Brojne renomirane svjetske kompanije na Sajmu namještaja u Zetri

01. 04. 2019. u 14:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam „SARAJEVO4WALLS“ će se održati u Sarajevu, od 11-14. aprila 2019. godine u Olimpijskom kompleksu Zetra na prostoru od 10.000m2 u dvije sajamske hale. 

Na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja „SARAJEVO4WALLS“ u Bosni i Hercegovini predstavlja se cijela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U ovaj sajam spada i uređenje enterijera i eksterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji namještaja. 

Sajam je u 2019. godini ostvario značajan iskorak i to u dva pravca: U pravcu povećanja sajamskih kapaciteta na 10.000m2 i tako postao najveća i najznačajnija manifestacija specijalizovana za namještaj i prateću industriju u BiH te u pravcu programskog djelovanja organizacijom B2B i B2C poslovnih sastanaka izlagača sa potencijalnim kupcima iz BiH, regiona i Europe.

Veliko interesovanje za izlaganje vlada od strane izlagača iz Europe. Neka od najznačajnijih domaćih i stranih imena koja se pojavljuju na sajmu 2019 godine su: KARE design, Standard furniture factory, Natuzzi, Inside, Domavija, Enza Home, Globo i mnogi drugi.

Posjetioci će imati mogućnost vidjeti kompanije koje dolaze direktno iz nekoliko država iz regije i Europe ili imaju svoja predstavništva u BiH i to iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Austrije, Belgije, Turske, Njemačke, Norveške i naravno kao najznačajnije iz Bosne i Hercegovine.

Na sajmu se kao učesnici vraćaju brojne renomirane kompanije što potvrđuje kvalitet Sajma „SARAJEVO4WALLS“ ali dolaze i nove kompanije što također govori da je sajam postao veoma bitan kao jedan od centara u regionu za proizvodnju i plasman namještaja na tržište.

Veliki događaj za sve učesnike na sajmu jeste i dodjela sajamskih nagrada i to u četiri kategorije koje dodjeljuje renomirana komisija. Nagrade su u kategorijama:

1. Nagrada za najinovativniji komad namještaja,
2. Nagrada za najbolji dizajn komadnog namještaja
3. Nagrada za najbolju prezentaciju i estetski izgled izlagačkog prostora
4. Nagrada za najbolji proizvod na sajmu

Na sajmu su planirane i dodatne sajamske aktivnosti i to u trajanju od dva dana.

Organizatori sajma „SARAJEVO4WALLS“ nastavljaju sa humanitarnim radom te će se i ove godine prodavati ulaznice za sajam po promotivnim cijenama od 2,00 KM od kojih se sredstva namjenjena za potrebe pomoći pravljenja „RODITELJSKE KUĆE“ – kuća za boravak djece oboljele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija u Tuzli ali i za rad TV emisije „ISPUNI MI ŽELJU“ koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete sajam od 11.4. do 14.4.2019. godine na ZETRI i da pogledaju najbolje od najboljeg što nudi privreda Bosne i Hercegovine, te da ostvare kupovinu na popustima od 5% do 50% te da učestvuju u humanitarnom radu zajedno organizatorima ovog sajma.

Sve informacije o sajmu možete pronaći na www.sarajevo4walls.ba.

NEMA KOMENTARA