Kupujte domaće: Na Sajmu u Sarajevu podržite male bh. firme

J. Ć.
Kupujte domaće: Na Sajmu u Sarajevu podržite male bh. firme
Foto: Radiosarajevo.ba / Sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Drugi ovogodišnji "Sajam malih porodičnih firmi'' u organizaciji Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“, održava se na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 13. aprila.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda.

Na sajmu, kako je kazao Admir Kapo, predsjednik ovog Udruženja, učestvuju bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti.

"Imamo oko 35 izlagača koji dolaze iz Bosne i Hercegovine. Firme su iz tekstilne, građevinarske, prehrambene industrije, a tu su i organska proizvodnja, proizvodnja meda, rukotvorine, nakit i kozmetika", istaknuo je Kapo.

Udruženje dugi niz godina ovim projektom nastoji utjecati na svijest građana da kupuju domaće proizvode i koriste usluge bh. kompanija.

Sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu - undefined
(Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba) Sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Kapo navodi kako ovakvi sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju o domaćim firmama i kvaliteti njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.

"Ovaj projekat održavamo radi malih porodičnih firmi kako bi mogli prezentirali to što rade i lakše došli do svojih kupaca. Pokušavamo im dati podršku kako bi sutra prerasli u srednja preduzeća", kazao je.

Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama, što je praksa već jedanaest godina, saopćeno je iz Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije