Ponuda za preuzimanje preostalih dionica FDS-a teška 64 miliona KM

Fena
Ponuda za preuzimanje preostalih dionica FDS-a teška 64 miliona KM
CID Adriatic Investments GmbH u današnjim je novinama objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Fabrike duhana Sarajevo d.d.

Austrijska investicijska kompanija, sukladno zakonskoj obavezi, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 770.234 dionica, odnosno 60,0942 posto ukupnih dionica Fabrike duhana Sarajevo d.d. (FDS). Cijena po dionici navedena u ponudi je 83,5 KM.

Cjelokupna naknada za preuzimanje svih dionica koje su predmet ove Ponude je osigurana, deponirana na računu Registra za vrijednosne papire FBiH

CID-u je sredstva za preuzimanje preostalih dionica FDS-a, jednako kao i za kupnju dionica FDS-a na aukciji, osigurala kompanija British American Tobacco (BAT).

U skladu sa zakonskim propisima, dioničare FDS-a koji se odazovu ponudi za preuzimanje će Registar vrijednosnih papira Federacije BiH isplatiti u roku od sedam dana od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, iz depozita položenog od Ponudioca.

Ponuda za preuzimanje traje 28 dana od dana objavljivanja ponude za preuzimanje u dnevnim novinama.

Kako je ranije najavljeno, po uspješnom zaključenju ponude za preuzimanje CID ulazi u ekskluzivne pregovore s British American Tobacco o prodaji dijela duhanskog poslovanja FDS-a British American Tobaccu.

Sporazum CID-a i British American Tobacca bit će podložan glasanju dioničara FDS-a, due diligenceu od British American Tobacca te svim propisima i regulatornim odobrenjima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije