Neboder od 100 metara: Sprema se izgradnja jednog od najvećih kompleksa u Bosni i Hercegovini

2
Radiosarajevo.ba
Neboder od 100 metara: Sprema se izgradnja jednog od najvećih kompleksa u Bosni i Hercegovini
Foto: Biznis.info / Investitor kompanija Euro-mont Zenica

Na Trgu rudara u Zenici uskoro bi trebala početi gradnja stambeno-poslovnog kompleksa višemilionske vrijednosti.

Ovo će biti jedan od najvećih kompleksa ove vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba.

Projekt podrazumijeva četiri etaže u zemlji, četiri lamele spratnosti od dva do osam spratova (plus prizemlje), te toranj P+31 visok 100 metara.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Radi o 7.053 kvadratna metra poslovnih prostora, 403 stambene jedinice i 635 parking mjesta.

Investitor je kompanija Euro-mont Zenica. Direktor ove kompanije Šefik Smlatić, kazao je za BiznisInfo.ba da su trenutno u fazi ishodovanja građevinske dozvole.

"Ja računam da smo pri kraju. Dok ne dobijemo građevinsku dozvolu, dok ne bude pravosnažna, mi nećemo ništa početi. Predali smo za načelnu građevinsku dozvolu prije nekih 15 dana, s obzirom da se radi o složenom projektu. Čim to dobijemo, onda predajemo za prvu dozvolu kompletiranu građevinsku dokumentaciju, radi se revizija i sve ono što se radi", pojasnio nam je Smlatić.

Vrijednost kompletne investicije, prema njegovim riječima, kreće se oko 100 miliona KM.

Što se tiče rokova izgradnje, kazao je da je rok za fazu A tri godine, a za fazu B, odnosno neboder, dodatne dvije godine.

[related]https://radiosarajevo.ba/metromahala/teme/arhitekta-hasan-cemalovic-upozorava-sarajevo-ce-izgubiti-trebevic-ili-mora-pokrenuti-veliku-borbu/512136[/related] 

"Dakle, za cijeli projekt rok je pet godina i nadam se da ćemo uspjeti, ustvari moramo naprosto radi finansija. Nadamo se ćemo dobiti prvu građevinsku dozvolu u martu, jer ostalo smo sve već na neki način pripremili, i pregovore s izvođačima, dobavljačima…", ističe Smlatić.

Radovi bi, dakle, trebali krenuti u proljeće...

"Ogroman je to projekt, ogromna je garaža, četiri etaže u zemlji, tako da to traži kompleksnu pripremu i infrastrukturu koja će biti u stanju da prati to sve", zaključuje Smlatić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije