Na svečanom otvorenju sajma EXPO 2020 u Dubaiju zavijorila se i zastava BiH

0
Radiosarajevo.ba
Na svečanom otvorenju sajma EXPO 2020 u Dubaiju zavijorila se i zastava BiH
Foto: Vlada KS / Svečano otvoren najpoznatiji svjetski sajam poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima u četvrtak je svečano otvoren najpoznatiji svjetski sajam poduzetništva EXPO 2020 koji se ove godine održava u Dubaiju

Na ovom poznatom sajmu, kako je saopćeno iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo, "zahvaljujući Vladi, ali i Skupštini Kantona Sarajevo, predstavit će se i bosanskohercegovački poduzetnici", a u ime BiH na otvaranju je prisustvovao ministar privrede KS Adnan Delić.

Na ovogodišnjem sajmu u Emiratima učešće su najavile 192 zemlje iz čitavog svijeta, a trajat će od 30. septembra ove, pa sve do 31. marta naredne godine.

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Kako je ranije naglasio ministar Delić, kompanije učesnice neće biti u mogućnosti predstavljati samo sebe već sektor iz kojeg dolaze, i to samo pod državnom zastavom, jer je ovo sajam država na kojem se predstavljaju državni potencijali.

Podsjetimo, Ministarstvo privrede i Vlada KS dobili su pozitivan odgovor od organizatora najprestižnijeg svjetskog sajma poduzetništva za učešće Kantona Sarajevo u organizaciji predstavljanja privrednika našeg Kantona i BiH na ovom velikom međunarodnom privrednom sajmu.

Vlada KS uputila je 14. septembra 2021. godine pismo namjere organizatoru Dubai - EXPO 2020, gospodinu Omaru Shehadehu, glavnom menadžeru za međunarodne učesnike, u kojem je izrazila želju i namjeru da bude jedan od organizatora učešća privrednika na ovoj svjetskoj izložbi poduzetništva, a pozitivan odgovor stigao je prošle sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije