! / Vlada KS dobila odobrenje organizatora EXPO za organizaciju učešća bh. privrednika

24. 09. 2021. u 20:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo privrede i Vlada Kantona Sarajevo dobili su pozitivan odgovor od organizatora najprestižnijeg svjetskog sajma poduzetništva u Dubai - EXPO 2020 za učešće Kantona Sarajevo u organizaciji predstavljanja privrednika našeg Kantona i BiH na ovom velikom međunarodnom privrednom sajmu.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić osvrnuo se na aktivnosti i inicijative koje su prethodile ovakvom odgovoru iz Dubaija.

"Vlada Kantona Sarajevo uputila je 14. septembra 2021. godine pismo namjere organizatoru Dubai - EXPO 2020, gospodinu Omaru Shehadehu, glavnom menadžeru za međunarodne učesnike, u kojem je izrazila želju i namjeru da bude jedan od organizatora učešća privrednika na ovoj svjetskoj izložbi poduzetništva", kazao je ministar Delić.

Dodao je da se gospodin Shehadehu obratio Vladi KS pismom 23. septembra 2021. godine u kojem ističe svoje zadovoljstvo uputiti Vladi KS odobrenje za organizovanje učešća na predstojećem sajmu Dubai - EXPO 2020, a što su članovi Vlade KS danas zvanično i službeno prihvatili na svojoj sjednici.

Vlada je zadužila ministarstva privrede i finansija, te Turističku zajednicu Kantona Sarajevo da, svako u okviru svoje nadležnosti, pristupi realizaciji aktivnosti vezanih za učešće na ovoj svjetskoj privrednoj izložbi.

Vlada KS je zadužila Turističku zajednicu KS da sa nadležnim ministarstvima usaglasi ugovorne odredbe i okvirnu finansijsku procjenu sredstva potrebnih za učešće na navedenoj izložbi koja će trajati od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2022. godine, te da usaglašeni tekst ugovora i finansijsku procjenu sredstava dostavi Vladi Kantona Sarajevo na saglasnost.

Ministar Delić je istakao da će i ostali nivou vlasti, entitetski i državni, kao Distrikt Brčko biti pozvani da daju svoj doprinos u organizaciji što boljeg predstavljanja bh. privrednog preduzetništva na najpoznatijem svjetskom privrednom sajmu u Dubaiju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA