Transport / Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u junu 28 posto više putnika

12. 07. 2019. u 08:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) saopćio je da je u periodu od 1. do 30. juna 2019. godine kroz ovaj aerodrom prošlo 119.205 putnika, a što je 28 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

"Ovo je prvi put u historiji MAS-a da je već u junu opsluženo više od 100.000 putnika u jednom mjesecu, te je jasan nagovještaj uspješne ljetne sezone, doba godine koji je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo najprometniji period", dodaje se.

Također i broj realiziranih avio operacija, a kojih je u mjesecu junu bilo 1.419, bilježi skok od 21 posto, u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U prvih šest mjeseci tekuće godine, kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo je prošlo 457.734 putnika, što je za 7 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

U isto vrijeme obavljeno je 6.207 avio operacija, a što je za 1 posto više u odnosu na isti period 2018.godine.

"MAS će u skladu sa raspoloživim kapacitetima nastaviti aktivno raditi na privlačenju novih avio kompanija i uspostavi novih linija, a preduslovi za daljnji značajniji rast su direktno vezani za realizaciju kapitalnih investicionih projekata, a u prvom redu za realizaciju projekta proširenja Terminalne zgrade, koji je u toku", navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA