Međunarodni sajam sporta “Isplori2018” od 8. maja u Zetri

K. S.
Međunarodni sajam sporta “Isplori2018” od 8. maja u Zetri

Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova “Isplori2018” bit će održan od 8. do 13. maja 2018. godine u Olimpijskom kompleksu Zetra u Sarajevu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

U okviru Sajma ISPLORI 2018, na površini od 15.000 kvadrata, bit će predstavljeno 80 sportskih disciplina, a izlagači će imati priliku posjetiteljima prikazati svoja postignuća u različitim oblastima sportske industrije, od sportske infrastrukture, opreme za sportske objekte, opreme za sportiste, lovce, ribolovce.

Također će, 10. maja biti organiziran Business day na kojem će predstavnici lokalnih, poslovnih zajednica predstaviti svoje projekte vezane za sport, rekreaciju, sportsku industriju zainteresiranim investitorima iz cijelog svijeta.

Kako je rečeno na konferenciji, Business day je zamišljen kao B2B susret poslovnih partnera.

Prema riječima projekt menadžera sajma “Isplori2018” Enesa Salihovića, Agencija za promociju sporta, sportski marketing Isplori iz Njemačke, krenula je organizaciju prvog sajma sporta, sportske opreme, lova i ribolova s ciljem razvoja sportske industrije na području Bosne i Hercegovine i regiona.

Industrija sportske opreme ima velike mogućnosti za razvoj. Scenografija otvorenja sajma prikazat će  svu tradiciju viteštva dugu oko 700 godina na ovim prostorima. Naravno to su mačovanje i streličarstvo. To nije klasičan sajam izložbenog karaktera, to je dinamičan sajam sa potpunom slobodom naših gostiju da kreiraju svoje sadržaje”, napomenuo je Salihović.

Planirano je da tokom trajanja Sajma ISPLORI 2018 svaki dan budu održana naučna predavanja u okviru kojih će zainteresiranim biti predstavljena najnovija tehnička dostignuća u proizvodnji sportske opreme, pravilnom korištenju sportske opreme, kao i predavanja medicinskih stručnjaka iz oblasti rehabilitiacije, psihologije i psihoterapije, fizikalne terapije u sportu, kao i pravilne ishrane sportista.

Konačan broj izlagača još uvijek nije poznat, jer prijave još uvijek pristižu, naveli su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije