Hrvatska krenula u 'lov' na sezonce iz BiH: Evo koji radnici se najviše traži

4
Radiosarajevo.ba
Hrvatska krenula u 'lov' na sezonce iz BiH: Evo koji radnici se najviše traži
Foto: Instagram / Gradac, plaža

Ovih dana krenuo je pravi "lov" na sezonse iz BiH koji ovog ljeta žele raditi u Hrvatskoj, izvještava BiznisInfo.ba.

Riječ je najvećem online sajmu poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr koji je otvoren ovih dana i nastoji privući posjetioce koji traže sezonski ili stalni posao u Hrvatskoj. Online sajam, kojem se pristupa putem interneta, otvoren je do 2. februara.

Sajam se agresivno reklamira u BiH, putem portala za traženje posla ili drugih stranica, pa je očito da su upravo naši građani glavne potencijalne "mete" hrvatskih poslodavaca.

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Na sajmu je oglašeno više od 200 oglasa za posao. Konobari, prodavači, kuhari, vozači, spasioci, wellness terapeuti, vrtlari, edukatori – treneri, voditelji ugostiteljskih objekata samo su neki od primjera ponude.

Radnike traže hoteli, trgovinski lanci itd., među kojima su: Valamar, Lidl, Tommy, Jamica, INA, Best Solutions, Zagrebačka pivovara, Coca Cola, Metro, Petrol, Konzum, Spar, Radisson Blu, Kaufland, McDonald's – Globalna hrana, Eurospin, Aquapark Istralandia, Blue Sun, Esplanade i brojni drugi.

Poznato je da BiH već odavno pati od nedostatka radnika pa se postavlja pitanje da li će ovako masovan odlazak sezonaca u susjednu državu dodatno otežati situaciju.

Naši poslodavci u velikom broju slučajeva ne mogu pronaći dovoljno radnika, a stanje bi moglo postati još teže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije