Ugovori / Grant sredstva za razvoj poduzetničkih zona u FBiH

30. 06. 2017. u 07:47:00 Fena

Shares: 0

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić danas će u sjedištu Vlade Federacije BiH potpisati ugovore s načelnicima sedam općina i gradova iz Federacije BiH o dodjeli grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u FBiH.

Osnovi ciljevi Grant sheme su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničkih zona i unaprijeđenje usluga za razvoj ovih zona kao faktora za ekonomski rast na lokalnom nivou.

Ukupan iznos sredstava koja su odobrena općinama i gradovima kroz Grant shemu- Unaprjeđenje poduzetničkih zona u 2017. godini iznosi milion KM i sva sredstva su iz budžeta FBiH.

Uz vlastito sudjelovanje od najmanje 25 posto od ukupne vrijednosti projekta grant sredstva u iznosu od 75.000 do 150.000 KM dobili su Mostar i Livno, te općine Ilijaš, Grude, Maglaj, Gradačac i Kalesija.

Očekivani efekti odobrenih grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u tim lokalnim zajednicama su povećanje broja novih malih i srednjih poduzeća u zonama za 16 poduzeća, te otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje 202 osobe, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose sa javnošću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: FBiH

NEMA KOMENTARA