Drugi dan sajma turizma: Predstavljeni brojni specijaliteti

Radiosarajevo.ba
Drugi dan sajma turizma: Predstavljeni brojni specijaliteti
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Detalj sa sajma turizma
Drugi dan 40. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze u sarajevskoj Skenderiji protiče uz prezentaciju brojnih specijaliteta Bosne i Hercegovine i promociju destinacija.

Sajam je izuzetno dobro posjećen što se može i vidjeti na slikama koje je zabilježila kamera našeg fotoreportera.

Glavni cilj sajma je afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom naslijeđu i pogodnim klimatskim uslovima.

Na ovogodišnjem Sarajevskom festivalu turizma, kao i prethodnih godina, učestvuju inostrani turistički i ugostiteljski radnici sa svojim ponudama.

Sutra će na platou Skenderije, organizatori i učesnici sajma pokušati oboriti Guinnessov rekord u serviranju 13.000 palačinki. Sadašnji rekord od 12.716 palačinki oboren je u Moskvi u Rusiji 25. februara 2017. godine, a pravljenje palačinki trajalo je neprekidnih osam sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije