Digitalna konferencija "D Days" 30. septembra i 1. oktobra u Tesliću

0
Promotivni tekst
Digitalna konferencija "D Days" 30. septembra i 1. oktobra u Tesliću
Foto: BAM-C / Digitalna konferencija „D Days“ u Tesliću

Digitalna konferencija „D Days“ pod nazivom „Digitalizacija zemalja JIE - povratak u budućnost“, održaće se 30. septembra i 1. oktobra u hotelu „Kardial“ u Tesliću.

„D Days“ konferencija je zamišljena kao hibridna platforma (kombinacija on line i prisustvovanja učesnika „uživo“) putem koje bi donosioci odluka u privatnom i javnom sektoru stekli saznanja o trenutnim trendovima, izazovima, tehnologiji i inovacijama u oblasti informaciono-komunikacijskih tehnologija.

Ukoliko bi epidemiološka situacija onemogućila održavanje konferencije uživo, događaj će se u potpunosti organizovati on line.

Konferencija treba dati uvid u to koja se napredna rješenja mogu trenutno i u okviru postojećih tehnoloških i legislativnih okvira implementirati radi unapređenja produktivnosti, kvaliteta javnih i komercijalnih usluga, smanjenja potrebne radne snage, unapređenja kontrole i upravljanja, ali i kako praviti strategije digitalizacije za budućnost.

Kombinacija uvodnih predavanja, studija slučaja, intervjua i panel diskusija definitivno bi trebala na inspirativan način zainteresovati sve učesnike konferencije. Novi pogledi, znanja i kontakti ostvareni na konferenciji sigurno će doprinijeti širenju uvida šta se može uraditi već danas i koje organizacije i kompanije nam mogu u tome pomoći (finansijski i tehnički).

Konferencija će biti mjesto za razmjenu znanja, a fokusiraće se na:

-digitalnu transformaciju privrede i poljoprivrede

-digtalizaciju javne uprave

-e-payment

-e- commerce

-digitalizaciju obrazovanja

-umjetna inteligencija, itd.

Konferencija je namjenjena:

-direktorima privatnih i javnih kompanija

-rukovodiocima u javnoj upravi (ministarstva, agencije i sl.)

-gradonačelnicima i načenicima lokalnih zajednica, kao i načelnicima u lokalnim administracijama za sektore finansija, privrede, saobraćaja, komunalnih usluga, lokalnog ekonomskog razvoja, IT-a i dr.

-operativcima koji implementiraju projekte u svojim organizacijama kao što su: IT kompanije, MSP, bankama i osiguravajućim društvima, online trgovinama i dr.

Više informacija vezanih za konferenciju možete pronaći OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije