Cijene dionica na Wall Streetu pale zbog porasta zaraženih koronavirusom

0
Hina
Cijene dionica na Wall Streetu pale zbog porasta zaraženih koronavirusom
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica oštro pale jer ulagače zabrinjava snažan rast broja oboljelih od koronavirusa i jer je sve manje vjerojatno da će Bijela kuća i Kongres postići dogovor o novim poticajima za privredu prije predsjedničkih izbora.

Dow Jones potonuo je 650 bodova ili 2,29 posto, na 27.685 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 1,86 posto, na 3.400 bodova, a Nasdaq indeks 1,64 posto, na 11.358 bodova.

Najveći dnevni pad S&P 500 indeksa u posljednja četiri tjedna posljedica je snažnog rasta broja novozaraženih koronavirusom u Europi i nekim dijelovima SAD-a.

Broj hospitaliziranih u SAD-u zbog COVID-19 dosegnuo je najviše razine u dva mjeseca, dok Francuska, Rusija i mnoge druge zemlje bilježe rekordni dnevni rast broja novozaraženih.

Zbog svega toga, sve je jasnije da se američko i globalna privreda neće od koronakrize oporaviti tako brzo kako su se ulagači nadali.

„Zbog snažnog rasta broja zaraženih koronavirusom i zastoja u pregovorima između republikanaca i demokrata o poticajnim mjerama, ulagači su nervozni”, kaže Michael Arone, strateg u tvrtki State Street Global Advisors.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije