BBI banka uručila stipendije za stotinu djece bez roditelja

Fena
BBI banka uručila stipendije za stotinu djece bez roditelja
Bosna Bank International d.d.Sarajevo (BBI banka) uručila je u Sarajevu na svečanoj ceremoniji stipendije za 100 djece bez roditelja, učenike i studente sarajevske i bosanskopodrinjske regije.

Ove stipendije od po 100 dolara mjesečno, odnosno godišnje po 1.200 dolara, dodjeljuju se učenicima i studentima iz fonda osnovanog na inicijativu BBI banke i filantropa šeika Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg "Al-Baraka" finansijske i poslovne grupacije.

Mogli su aplicirati đaci i studenti iz Sarajevskog i Bosanskopodrinjskog kantona te iz općina: Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo, Lukavica, Sokolac i Han-Pijesak.

Odabranim aplikantima obratili su se predstavnici BBI banke, gradskih vlasti u Sarajevu, Islamske zajednice u BiH te asocijacije "Fatma".

Uz želje za dobro zdravlje i velike životne uspjehe, njihova osnovna poruka stipendistima bila je da se posvete obrazovanju i sticanju znanja da bi postali uspješni ljudi koji će i sami nekad možda biti u prilici da pomažu drugima.

U Komisiji za dodjelu stipendija bili su predstavnici BBI banke, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektorata Sarajevskog univerziteta, Islamske zajednice BiH i asocijacije "Fatma".

Iz Fonda "Sheikh Saleh Kamel" već šestu godinu zaredom bude isplaćeno 600.000 američkih dolara godišnje za 500 djece iz Bosne i Hercegovine, učenika i studenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije